Festival için rekor başvuru

Güncelleme Tarihi:

Festival için rekor başvuru
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2009 00:00

Kasım ayında Ankara’da gerçekleştirilecek tiyatro festivaline, 116 tiyatronun 130 oyunla başvurması, sanat dünyasını heyecanlandırdı.

Haberin Devamı

14. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali 13-22 Kasım tarihleri arasında Başkent’te gerçekleştirilecek. Festivale; 20’si yurt dışı, 78’i özel ve amatör, 7’sı şehir, 13’ü üniversite, 10’u çocuk, 2’si atölye etkinliği olmak üzere 130 etkinlik için 116 değişik tiyatro topluluğu başvurdu. Festivale başvuruda bulunan ülkeler arasında; Irak, Azerbaycan, Romanya, Hırvatistan, Romanya, KKTC İran, Ukrayna, Fransa, İran, Moldovya, Hindistan, Slovakya, Kosova ve Makedonya da yer alırken, ulusal tiyatro topluluklarından ise; İstanbul, İzmir ve Ankara’nın yanı sıra Adana, Afyon, Antalya, Bartın, Denizli, Kocaeli, Ordu, Bursa, Çorum, İzmit, Kahramanmaraş, Mersin, Yozgat, Eskişehir olmak üzere bir çok şehirden başvuru gerçekleşti.
Dostlar Tiyatrosu(Genco Erkal), Oyun Atölyesi (Haluk Bilginer), Ortaoyuncular (Ferhan Şensoy), Semaver Kumpanya (Işıl Kasapoğlu), Tiyatro Kare (Nedim Saban) ve Tiyatro Duru (Emre Kınay) gibi özel tiyatrolar da yeni oyunlarıyla, festivale başvuranlar arasında. Başvuru yapan tiyatro grupları arasından hangilerinin festivale katılacağı, Festival Komitesi tarafından değerlendirilecek ve Danışma Kurulunun görüşü alındıktan sonra 14. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivaline katılmaya hak kazanan tiyatro toplulukları ve festival programı duyurulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!