Festival gibi bir yaz

Güncelleme Tarihi:

Festival gibi bir yaz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2012 00:00

Büyük bütçeli ve ucuz korku filmlerini izlemeye alıştığımız yaz sezonu bu yıl, sinemaseverleri şaşırtmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Mehmet Uğur YÜKSEL /BENİM SİNEMALARIM

ÖDÜLLÜ ve farklı türlerde filmlerin gösterime girdiği ve neredeyse uzun soluklu bir festival havası yaşadığımız bu yaz sezonunda her hafta bol seçenekli yapımlar izlemeye devam ediyoruz. Romantik komedi izlemek isteyenler Sibel Kekilli’nin oynadığı “Ne Adam Ama” filmini öneriyorum. Tıkla fragmanı izle: http://www.youtube.com/watch?v=WAPuDlR3Gsw

Bu haftanın seçenekleri ise şöyle: Yılın sürpriz çıkışlarından birini yapan “Baskın”ı iyi bir aksiyon izlemek isteyenler kaçırmasın. Korku film tutkunlarına “D@bbe: Bir Cin Vakası”, romantik komedi izlemek isteyenlere “Ne Adam Ama”, bilimkurgu sevenlere İspanya’dan “Eva”, Avrupa sinemasını tercih edenlere de “Baskın” bu hafta gösterimde.

Yılın sürpriz aksiyonu

Baskın
Serbuan Maut
Yönetmen: Gareth Evans
2011/Endonezya-ABD/101’

Haberin Devamı

YILIN sürpriz çıkışlarından birini yapan ve türün tutkunları kadar eleştirmenlerin de beğenisini kazanan “Baskın”, Gallerli yönetmen Gareth Evans’ın üçüncü uzun filmi. Bir özel harekât timinin şehrin merkezinden uzak bir mahalledeki bir apartmanın uyuşturucu tüccarı olan sahibini yakalamak için kapıya dayanmasıyla başlayan film; polislerin katiller, çeteler ve hırsızlar için sığınak olmuş bu binanın içinde sıkışıp kalmalarının gerilimini anlatıyor. Karakterlerine derinlik kazandıramasa da, özellikle yakın dövüş sahneleriyle dikkat çeken “Baskın”ın Toronto’da Seyirci Ödülü’nü kazandığını hatırlatır, aksiyon türünü sevenlere özellikle tavsiye ederiz.

İspanyol usulü bilimkurgu

Eva
Yönetmen: Kike Maillo
2011/İspanya/94’

Tıkla fragmanı izle: http://www.youtube.com/watch?v=WloOuhyb9o4

KIKE Maillo’nun ilk uzun filmi de olan “Eva”, 2041’de geçiyor. Başarılı sibernetik mühendisi Alex Garel, yeni bir çocuk robot projesi için 10 yıl sonra eski üniversitesine geri döner. Alex’in uzaklarda olduğu yıllar içerisinde üniversite aşkı Lana ile kardeşi David hayatlarına devam etmiş ve birlikte yaşamaya başlamışlardır. Alex, Lana ve David’in ilginç ve renkli bir kişiliğe sahip küçük kızları Eva’yı robot projesi için model olarak kullanmaya karar verir. “Elveda Lenin/Goodbye Lenin!”, “Eğitmenler/The Edukators” filmlerinin yakışıklı oyuncusu Daniel Brühl, Almodovar’ın “Kırık Kucaklaşmalar/ Los abrazos rotos” ve “Kötü Eğitim/La mala educación” filmlerinden de hatırlayacağınız Lluís Homar ve geçtiğimiz haftalarda izlediğimiz “Ölüm Uykusu/Mientras Duermes”den de hatırlayacağınız Marta Etura’yı bir araya getiren “Eva”, efektleri konusunda başarılı olsa da ağır temposu ve sürprizmiş gibi yapan ama aslında çok da şaşırtmayan finaliyle ortalamayı geçemeyen bir bilimkurgu. Yine de türün tutkunları kaçırmayacaktır.

Haberin Devamı

Ankaralı Ceyda T.’nin sırlarla dolu hikayesi

D@bbe: Bir Cin Vakası
Hasan Karacadağ
2012/Türkiye

“D@BBE” ve “Semum” filmlerinin yönetmeni Hasan Karacadağ, kaynağını Kuran’dan aldığı D@bbe serisinin üçüncü filmiyle karşımızda. Sahte belgesel formatıyla çekilen film, Ankaralı Ceyda T., Sinan T. ve kızları Burcu T.’nin ani ve sebepsiz bir şekilde bedensiz bir varlığın saldırısına uğramalarını gerçek görüntülere dayanarak anlattığı iddiasında. Filmin bir diğer iddiası ise gerçek cin görüntüsü içeren video kayıtlarına yer vermesi… Karacadağ’ın, “Ankara GATA Tıp Fakültesi’nde öğrenci olduğum yıllarda karşılaştığım bu özel vakanın, yıllar sonra tekrar peşine düştüm ve korku sinemacısı kimliğimle yeniden yorumlayınca beni bile ürperten bir film ortaya çıktığını gördüm. Ben her zaman insan gözü görüyorsa, kamera da görür anlayışına sahibim” sözleriyle tanıttığı “D@bbe: Bir Cin Vakası”nın önceki iki film kadar seyirci toplayacağı muhakkak.

Haberin Devamı


Farklı tatlar arayanlara

Esaret
A Moi Seule
Yönetmen: Frederic Videau
2012/Fransa/91’

İLK gösterimini yaptığı Berlinale’den Alman Art House Sinemacılar Birliği’nin ödülüyle dönen film, kendisini kaçıran Vincent tarafından 8 yıl sonra serbest bırakılan Gaelle’in evine dönüşünü ve burada Vincent’a karşı özgürlüğünü kazanmaya devam ederken bir yandan da ailesiyle ve yeni keşfettiği dünyayla yüzleşmesini anlatıyor. Sıradışı konusu kadar, Gaelle rolündeki Agathe Bonitzer’in oyunculuğuyla da dikkat çeken “Esaret”, farklı tatlar arayan sinemaseverler için doğru bir seçim.


Sibel Kekili’den romantik komedi

Ne Adam Ama
What a Man
Yönetmen: Matthias Schweighöfer
2011/Almanya-ABD/95’

Haberin Devamı

ÖĞRETMENLİK yapan, genç, yakışıklı fakat biraz da talihsiz Alex, kız arkadaşı Caroline tarafından terk edildikten sonra hayatında artık bir şeyleri değiştirmesi gerektiğini de fark eder. Kendisinden, kadınların ilgisini çekecek, güven veren, modern bir erkek yaratmayı istemektedir. Bu işin püf noktaları için yardımına sürprizlerle dolu kız arkadaşı Nele ve en iyi arkadaşı Okke koşacaktır. Amerikan romantik komedi filmlerinin neredeyse bütün formüllerini uygulayan “Ne Adam Ama”da Sibel Kekili başrolde.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!