Festival coşkulu başladı

Güncelleme Tarihi:

Festival coşkulu başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2011 00:00

ÇUBUK’ta belediye tarafından bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen “Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali” kortej yürüyüşü eşliğinde büyük bir coşkuyla başladı.

Haberin Devamı

İlçede Atatürk Caddesi’nde festival açılış kurdelası kesilirken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu, mehter takımının konserinden sonra protokol konuşmaları yer aldı. Festivale, Belediye Başkanı ilçe ve civar illerden gelen binlerce konuğun yanı sıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek, milletvekilleri Abdulkadir Aksu, Salih Kapusuz, eşiyle birlikte Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ak Parti Ankara İl Başkanı Murat Alpaslan, yabancı ülkelerden gelen konuklar katıldı.
Başta turşu olmak üzere yöresel yiyeceklerle hediyelik eşya stantlarının büyük ilgi gördüğü festivalin ilk gününde Çubuk Belediyesi ve Turşular Kooperatifi’nce Somali için başlatılan yardım kampanyası ilgi gördü.


Festivalin açılışını katılan TBMM Başkanı Çiçek, Türkiye’nin üretim seferberliği yaşadığını, ürettiklerini tanıtması gerektiğini belirterek, Çubuk’ta marka haline getirilmeye çalışılan ürünler bulunduğunu, festivallerin buna da vesile olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de festivalin Çubuk’un tanıtımı ve kalkınması için faydası olmasını diledi. Dünyada yeni oyunlar oynandığını, “milenyum tiyatrosu”nun oyunlar sergilediğini belirterek, bilişim vadileri, uluslararası fuarlar, teknolojik yenilik ve sürdürülebilir kalkınmayla ülkelerin farklı alanlarda ilerlediklerini söyledi.Festivalle birlikte büyük bir coşkuyla bayram havasına bürünen festival, dört gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!