Felçli hastaya refleksmetre

Güncelleme Tarihi:

Felçli hastaya refleksmetre
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2014 01:18

Turgut Özal Üniversitesi Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı öğrencileri, felçli hastalara yönelik olarak “Refleksmetre” geliştirdi. Öğrencilerin 100 liraya ürettiği prototip cihaz ile göz, duyma ve denge refleksleri hızlı bir şekilde ölçülebilecek.

Haberin Devamı

Fuat Emre Soykuvvet ve Gizem Alıcı isimli Biyomedikal Cihaz Teknolojisi öğrencilerinin tasarladığı refleksmetre ile göz, duyma ve denge refleksleri hızlı bir şekilde ölçülebilecek. 100 liraya geliştirilen alet ile bebeklerin gelişim süreçlerinde sinir sistemlerinin sağlıklı olup olmadığı da gözlemlenebilecek.
Turgut Özal Üniversitesi Biomedikal Bölümü Öğretim Görevlisi Muhlis Yıldırım, TÜBİTAK’ın da daha önce buna benzer bir alet geliştirdiğini ancak o alette sadece göz refleksinin ölçülebildiğini belirterek, öğrencilerinin geliştirdiği refleksmetre ile bunu iki adım öteye taşıdıklarını kaydetti. Yıldırım, “Artık, duyma ve denge refleksini de ölçülebiliyor. Hastanelerde uygulamalar yapmayı düşünüyoruz. Uygulamaların sonucunda bu bir cihaza döhüşebilir, kalp ve sinir hastalıklarının tedavi teşhisinde veya hastalıklarının ilerleme süreçlerinde kullanılanılabilir. Maliyeti gayet ucuz. Aletin uygulanabilirliğini ilk olarak Turgut Özal hastanesinin Fizik Tedavi Bölümü ile işbirliği içinde deneyeceğiz. Daha sonra da patent başvurusu yapacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!