Fedakâr mesai

Güncelleme Tarihi:

Fedakâr mesai
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2021 00:41

112 Acil sağlık ekipleri, koronavirüs sürecinde 7/24 yardımına koştukları hastaları güvenle hastaneye ulaştırmak için fedakarca çalışıyor. Sağlıkçılar, vatandaşlara kurallara daha sıkı uymaları çağrısı yapıyor.

Haberin Devamı

Zorlu mesailerini özveriyle sürdüren 112 Acil sağlık ekipleri, her çağrının ardından hızla ulaştıkları COVID-19 vakalarına ve diğer acil hastalara ilk müdahaleyi yapıyor. Hüseyingazi Mahallesi’ndeki 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda görevli acil tıp teknisyeni Sedat Koç, “İnsanların tam olarak bilinçlendiğini sanmıyorum. 2 günlük kısıtlamalarda bile marketlerin ne kadar yoğun olduğunu görüyoruz. Bu kadar emek verirken bu tarz manzaralara şahit olmak bizi çok üzüyor” dedi. Koç, “Kısıtlamaların vaka düşüşlerine sebep olması lazım ama yeterli kişisel önlemler alınmadığından düşüş yeterli değil. Akraba ziyaretlerinin devam ediyor olması, bu süreci zora sokuyor. Herkes şu süreci atlatana kadar evinde otursun istiyoruz” diye konuştu.

Fedakâr mesai


24 SAATTE 24 VAKA

COVID-19 vakalarının arttığı dönemlerde 24 saatlik nöbetlerinde 24 vakaya gittikleri günler olduğunu aktaran acil tıp teknisyeni Ayşe Önlüel, “Pandeminin ilk 3 aylık sürecinde daha yoğunduk. O zaman bir de pozitif ve şüpheli vakalara gidiyorduk. Bu durum azaldı. Filyasyon ekiplerinin çok faydasını gördük ve kısıtlamalar sayesinde pozitif vakalar oldukça azaldı” ifadelerini kullandı. Acil tıp teknisyeni Gülsüm Taşçı salgının ilk günlerinde hastaları hastaneye götürdükten sonra ağladığını anlatarak, “Pandeminin dünyadaki sonuçlarını görüyordum. Bu bilinmezlik beni çok korkutuyordu” şeklinde konuştu. 

Fedakâr mesai


KOLAY BİR SÜREÇ OLMADI

Paramedik Elif Öçal eşinin de sağlık çalışanı olduğunu ve bu yüzden Kovid-19 sürecinin daha zorlu geçtiğini dile getirerek, şunları söyledi: “Çocukların bakımı, onlara dokunamıyor olmak bizi bayağı zorladı. Annem ve babam çocuklarımıza bakıyor. Onların da kronik rahatsızlıklarının olması ve bulaş riski bizi oldukça tedirgin etti. Zaman zaman dönüşümlü baktık ama izin alamadığımızdan bazen çocukların evde tek kalmak zorunda oldukları dönemler geçirdik. Maalesef korktuğumuz şey başımıza da geldi ve annem, babam COVID-19’a yakalandılar. Hiç kolay bir süreç olmadı, oldukça ağır atlattılar. Çocuklar bu süreçte gerçekten çok zorlandılar.”

Fedakâr mesai

112 Acil sağlık ekipleri bulaş riskini en aza indirmek için çağrılara tulum, maske, gözlük, siperlik gibi koruyucu ekipmanlarla gidiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!