Fay hattında ilk pedal

Güncelleme Tarihi:

Fay hattında ilk pedal
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2015 01:07

Yıkıcı depremlere dikkat çekmek amacıyla Kuzey Anadolu Fay Hattı’nda bin 500 kilometre pedallayacak olan AKUT gönüllüleri, ilk temsili pedalı Ankara’dan attı.

Haberin Devamı

AKUT Arama Kurtarma Derneği Ankara Ekibi’nin yıkıcı depremlere dikkat çekmek amacıyla düzenlediği ‘Fay hattında bisikletle 1500 KM’ adlı projenin ilk pedalı, dün Başkent’ten atıldı.
Proje kapsamında Türkiye’nin yakın tarihinde derin yaralar bırakan depremlerin yaşandığı Kuzey Anadolu Fay Hattı güzergahında bin 500 kilometre pedallayacak olan AKUT gönüllüleri Mehmet Murat Boz ve Derya Keçeci, turlarına temsili olarak Anıtpark’tan start verdi. Asıl yolculuklarına 4 Ağustos’ta Van Erciş’te başlayacak olan ikili; Anıtpark, Fevzi Çakmak Caddesi, Beşevler, Beştepe, Söğütözü ve 100. Yıl güzergahını kullanarak Ankaralıları selamladı. Çok sayıda AKUT gönüllüsü ile vatandaşın destek verdiği bisikletli gönüllüler, Ankara turlarının ardından uçakla Erciş’e uğurlandı.

YIKICI DEPREME DİKKAT ÇEKTİ

Haberin Devamı

AKUT Ankara Ekip Lideri Hakan Korkut, proje hakkında şunları söyledi:
“Yakın tarihte yaşanan Van depreminde Erciş’te ekip olarak arama-kurtarma çalışmalarına katıldık. Van depreminden önce yaşadığımız en büyük deprem ise 17 Ağustos 1999 Gölcük depremiydi. Bu da bizi, Van’dan başlayıp önce Gölcük’e, oradan da Kuzey Anadolu fay hattının en batısında yer alan ve her geçen gün kırılmasına daha da yaklaştığımız Marmara fayına doğru uzun bir yolculuğa götürdü. Proje ile afetler konusunda hafızaları tazelemeyi ve olası yıkıcı depreme dikkat çekmeyi hedefliyoruz.”

DAĞ BİSİKLETLİLERİ BEYPAZARI’NDA PEDALLADI

TÜRKİYE Bisiklet Federasyonu’nun düzenlediği ‘Ankara MTB Cup (C2)’ yarışı, Beypazarı’nda gerçekleşti. Cumartesi günü bisikletlilere parkuru tanımaları için süre verilen yarışta dün de; Genç Erkek, U15 Erkek, U17 Erkek, Yıldız Bayan, Genç Bayan ve Master Erkek +30, +40 Ulusal kategorilerinde yarışan sporcular için start verildi. Elite Erkek, Elite Bayan kategorisinde yarışan sporcular, birincilik için kıyasıya mücadele verdi. Yarışmada dereceye giren bisikletçilere düzenlenen törenle ödül verildi. Kemal ÇELEN/DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!