Faturayı değil evi ısıtsın

Güncelleme Tarihi:

Faturayı değil evi ısıtsın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2023 16:38

Ankara Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Murat Erturan, kış öncesi kombi ve radyatör bakımının önemine dikkat çekerek “Bakımı yapılmış sağlıklı bir kombi, bakımsız bir kombiye nazaran doğalgaz faturasında yüzde 40 tasarruf sağlar” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Murat Erturan, senede bir kez de olsa yaptırılan kombi ve radyatör temizliğinin hem doğalgaz faturasına olumlu yansıdığını hem de cihazın ömrünü uzattığını söyledi. Kışın kombiyi kapatmak yerine uyku moduna alınmasının da tasarruf sağlayacağını belirten Erturan, “Çünkü kombiyi evden çıkarken kapatırsanız eve geldiğinizde buz gibi bir evle karşılaşırsınız ve 1 birim yakmanız gerekiyorken evin soğukluğunun kırılması için 3 birim yakmış olursunuz” dedi. Tasarruflu ısınma yöntemleri ve kombi bakımına dair detayları paylaşan Erturan şunları söyledi:

Faturayı değil evi ısıtsın

FATURADA TASARRUF SAĞLAR

Haberin Devamı

“Ankara’da havalar yavaştan soğumaya başladı. Vatandaşlara her zaman için, kışa girmeden evvel kombi ve radyatör bakımlarını yaptırmalarını öneriyorum. Ekim ayı bunun için ideal bir zaman. Bu bakım hem tasarruf açısından hem de cihazların kış için hazırlıklı olması ve arızalanıp vatandaşı mağdur etmemesi açısından önemli. Bakımı yapılmış sağlıklı bir kombi, bakımsız bir kombiye nazaran doğalgaz faturasında yüzde 40 tasarruf sağlar. Cihazın bakımı yapılmadığı takdirde hem istenilen düzeyde ısıtamaz hem de ileride arızalanma ve bu anlamda mağduriyet yaratma riski oluşturur.

KOMBİYİ UYKU MODUNA ALIN

Kış aylarını sıcak geçirmek ve iyi bir tasarruf sağlamak için sadece kombi bakımını yaptırmak yeterli olmaz. Aynı zamanda radyatör ve petek bakımlarının yaptırılması gereklidir. Bu bakımlar yapılırken, radyatörlerin içerisinde oluşan paslanma ve kireçlenme gibi sorunların giderilmesi gerek. Öte yandan, kışın kombiden yeteri kadar verim almak istiyorsak, kombiyi kapatmak yerine uyku moduna alın, kapatıp açarsanız daha çok yakar. Çünkü kombiyi evden çıkarken kapatırsanız eve geldiğinizde buz gibi bir evle karşılaşırsınız ve 1 birim yakmanız gerekiyorken evin soğukluğunun kırılması için 3 birim yakmış olursunuz.”

Faturayı değil evi ısıtsın



MUTLAKA FİŞ VE FATURA ALIN

Haberin Devamı

Vatandaşları,kombi bakımında merdiven altı çalışan kişilere karşı da uyaran Erturan, “İnternet ortamında kayıt dışının önüne geçemiyoruz çünkü her gün bir yenisi ekleniyor. Bunların önlenmesinde bizim bir yetkimiz yok ama kayıt dışı olanları ve tespit ettiklerimizi bakanlıklara ve ilgili kurumlara bildiriyoruz. Vatandaşlara önerim şudur; mutlaka hizmet aldığınız kişinin oda kimlik kartına bakın. Almış olduğunuz hizmetten sonra muhakkak fiş ve fatura alın, bu son derece önemli. Çünkü yapılan işin, verilen miktarın belgelenmesi gerek” dedi.

Faturayı değil evi ısıtsın

BAKMADAN GEÇME!