Fas’tan Uçan Süpürge geçti

Güncelleme Tarihi:

Fas’tan Uçan Süpürge geçti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2011 00:00

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, geçtiğimiz hafta Fas’ta düzenlenen 5. Sale Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde Onur Ödülü aldı.

FAS’ta demokratikleşme, sosyal adalet, toplumsal cinsiyet eşitsizlikleri konularında çalışmalar yapan bir sivil toplum kuruluşu olan Bouregreg Derneği’nin, kamu kuruluşları ve özel sektör kuruluşlarının da desteğiyle düzenlediği festival, bu yıl 19-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. Türkiye’de kadın haklarının korunması, yerel ve ulusal ağların geliştirilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliği için verilen mücadele gerekçeleriyle ve yıllardır büyük emekle sürdürülen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin önemine değinen dernek, bu seneki festivalinde büyük ödülü Uçan Süpürge’ye vermeyi kararlaştırdı.

Fas medyasında

Türkiye’deki kadın hareketinin, politik gündemin ve kültürel ortamın yakın takipçisi olan Faslı kadınlar, Uçan Süpürge’nin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Fas Krallığının davetlisi olarak giden Halime Güner, burada kadın hakları örgütleri ve sanatçı kadınlarla da bir araya geldi. Kadın ve Sosyal İşlerden sorumlu bakan ve kabinenin dört kadın bakanından biri olan Nouzha Skalli ile de Güner, Fas’ta birçok kadın örgütüyle bir araya gelerek ülkenin üç ayrı şehrinde şubesi olan Fas Demokratik Kadınlar Derneği ile buluştu. Fas sinemasının efsane yıldızı Farida Benlyazid ile bir araya gelen Güner, ülke medyasının da gündemindeydi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!