Fark yaratanlara çevre beratı

Güncelleme Tarihi:

Fark yaratanlara çevre beratı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2019 16:01

Sıfır Atık Projesi kapsamında fark yaratan etkinlikleriyle öne çıkan 40 okul, ‘Çevre Beratı Ödülü’ aldı. Ödül töreninde anaokulu öğrencilerinin geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları kıyafetler de ilgi gördü.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında, fark yaratan etkinlikleriyle öne çıkan 40 okul; Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) ‘Çevre Beratı Ödülü’ne layık görüldü. Mamak Şehit Hasan Altın Ortaokulu öğrencilerinin ‘çevre’ konulu drama gösterisi sunduğu etkinlikte, Mamak Çiğiltepe Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerinin geri dönüşüm defilesi de ilgiyle izlendi. 

ATIK MADDELER SAĞLIĞA TEHDİT

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un eşi Rana Selçuk, ödüllendirilen okullar için Mamak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi’nde düzenlenen törene katılarak, projede fark yaratan okullara ve öğrencilere destek verdi.
Sağlıklı çevrenin önemine dikkati çeken Selçuk, doğaya bırakılan atık maddelerin toplum sağlığı için bir tehdit oluşturduğunu söyledi.
Bilinçsiz tüketim, israf gibi çeşitli faktörler nedeniyle oluşan atık maddelerin çevreyi kirlettiğine ve insan sağlığını tehdit ettiğine değinen Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Çolak, Sıfır Atık Projesi ile esasen atıkların bir şekilde tamamen ortadan kaldırılmasının öngörüldüğünü anlattı.

Haberin Devamı

Ülke genelinde 81 ilde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bütün okullardaki Sıfır Atık Projesi’nin eğitim ayağına binin üzerinde okul katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!