F-16 ateşi kül etti

Güncelleme Tarihi:

F-16 ateşi kül etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2016 15:57

Akıncı Üssü’ne 1 kilometre mesafedeki mobilya fabrikası, 15 Temmuz gecesi alçaktan uçan F-16 uçağının ateşlemesi esnasında düşen cisimle küle döndü. 250 işçiden 150’si izne gönderilirken, fabrika ortağı Gürcan Öncü, “20 yıldır işçilerimizle beraber büyütüğümüz firmamız bir gecede yok oldu” dedi.

Haberin Devamı

Sincan Yenikent’te yer alan ve Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’na 1 kilometre uzaklıkta bulunan İSOR Mobilya fabrikası, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi, alçak uçuş yapan F-16 uçağının ateşlemesi esnasında düşen cisim nedeniyle bir gecede kül oldu. Bir aydır yıkık halde duran fabrikada 12 milyon TL zararları olduğunu belirten fabrika ortağı Gürcan Öncü, çaresiz kaldıklarını belirterek yetkililerden yardım istedi. Koltuk üretimi yaptıkları için sigorta şirketlerinin sigortalama yapmadıklarına dikkat çeken Öncü, yangın sonrası yaşananlara ilişkin şöyle konuştu:

F-16 ateşi kül etti

KAMERADA PARLAMA GÖRÜLÜYOR

“215 bin kapalı toplamda 50 bin metrekarelik fabrikada hammadde, yarı mamul bulunuyordu ve tamamen doluydu. Hazır olan siparişlerimiz vardı. Şu anda hiçbir ürünü teslim edemiyoruz. Bir aydır bu haldeyiz. 11-12 milyon TL civarı bir hasarımız var. Elimizde kamera görüntüleri, jandarma ve itfaiye raporumuz var. Hepsinde durum açıkça ayrıntılı belirtilmiş. Kamerada da uçağın alçak uçuş yaptığı geçtikten sonra birden bire parlama olduğu görülüyor.

Haberin Devamı

FİRMALARA SİGORTA YAPTIRAMADIK

Sigorta şirketleri koltuk üreten fabrikaları sigortalamıyorlar. Sigorta yapmaları için çok uğraştık hatta ‘fazla prim verelim’ dedik. En az 10 tane sigorta firmasıyla görüştük ama hiçbiri yanaşmadı. Yüksek riskte gördükleri için yapmadılar. Burada 150 civarında işçi mağazalarda 100 civarında çalışanla birlikte toplamda 250 civarında işçimiz vardı. Üretimdeki işçilerimizi izne göndermek zorunda kaldık.

F-16 ateşi kül etti

DÜĞÜNÜ OLANLAR ZOR DURUMDA

Makinelerimizin hepsi yandı. 20 senelik firmayız. 20 yıldır işçilerimizle beraber büyütüğümüz firmamız bir gecede yok oldu. Yüzlerce müşterimiz zor durumda. Burada ürettiğimiz ürünleri dışarıdan tedarik etmeye çalışıyoruz. Düğünü olan müşterilerimiz çok zor durumda.İnşallah çözeceğiz onların mağdur olduğunu biliyoruz. Çözüm üretmeye çalışıyoruz. Yetkililerden bir an önce yardım bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!