Eymir'de alkol yasağı sınırı geçemedi

Güncelleme Tarihi:

Eymirde alkol yasağı sınırı geçemedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2013 00:00

Ankara 2’nci İdare Mahkemesi, Eymir Gölü’nde alkol satışını yasaklayan TAPDK kararını, “işletmelerin ODTÜ yerleşkesi sınırları içinde yer almadığı” ve “alanın kamuya açık olduğu” gerekçesiyle durdurdu. Kararın ardından işletmeler, ruhsatlarını geri almak için TAPDK’ya yeniden başvurdu.

Haberin Devamı

Eymir Gölü’ndeki bir işletme sahibinin, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (TAPDK) alkol satış ruhsatlarını iptal etmesi üzerine açtığı dava sonuçlandı. Ankara 2’nci İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi.
TAPDK’nın, Eymir Gölü’deki işletmelerin “üniversite sınırları içerisinde alkollü içki satışı yapmasından dolayı ruhsatlarını iptal etmesi” üzerine işletme sahiplerinden Ali Özhan, Ankara 2’nci İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Mahkeme, “yürütmeyi durdurma” kararının alındığı davada şu hükümlere yer verildi:

20 KİLOMETRE UZAKLIKTA

“İşletmenin yerleşke merkezinden 20 kilometre uzakta olduğu, söz konusu bölgenin Ankara halkı başta olmak üzere hafta içi ve hafta sonlarında kamuya açık olduğu, anılan işletmenin Ankara halkına hizmet verdiği belirtilmiştir. Bu durumda, davacıya ait restaurant işyerinin üniversite yerleşkesi sınırları içerisinde olmadığı, kamuya açık alanda olduğu görüldüğünden hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlem hakkında yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir.”

Haberin Devamı

RUHSAT İÇİN BAŞVURDUK

İşletme sahibi Ali Özhan ise, verilen kararın yürütmeyi durdurma davası açan diğer işletmeler için de emsal olabileceğini öne sürerek, şöyle konuştu:
“Ocak ayında ruhsatların iptal edilmesinin ardından işletmeciler olarak zor duruma düştük. İşlerimiz neredeyse durma noktasına gelmişti. Birçok işletme sahibi arkadaşımız elemanlarını işten çıkarmak zorunda kaldı. Kararın ardından işletme olarak TAPDK’ya ruhsatımızı geri almak için başvurumuzu gerçekleştirdik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!