Evrensel okulları bilim ile şenlendi

Güncelleme Tarihi:

Evrensel okulları bilim ile şenlendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2007 00:00

Evrensel Okulları’nın 465 öğrencisi, en iyi bilimsel proje için kıyasıya yarıştı. Yarışma sonunda jüri 153 projeyi sergilenmeye değer buldu. Küçük bilimadamlarının sergisi cıvıl cıvıl geçti.

ÖZEL Evrensel Okullarında bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Bilimsel Projeler Şenliği’ne ilgi büyük oldu.

Özel Evrensel Fen Lisesi, Fen ve Teknoloji Kulübü’nün düzenlediği şenliğe ilköğretim okulu, kolej ve fen lisesi öğrencilerinden 465 öğrenci yarışmacı olarak katıldı. Katılan öğrencilerin 153 bilimsel projesi sergilenmeye değer bulundu. Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinden, Prof.Dr.Levent Aksu, Doç. Dr. Şebnem Kandil İngeç, Dr. Uygar Kanlı, Arş. Gör. Önder Şensoy ve Arş. Gör. Mehmet Bulut’tan oluşan jüri üyeleri puanlama yaparak öğrencileri değerlendirdiler.

ÖDÜL ALDILAR

Yarışmacı öğrencilerin büyük heyecan yaşadığı değerlendirme sonucu, şu öğrenciler çeşitli dallarda ödüle layık görüldü:

Fizik dalında birinciliği, Berkay Kanar ve Okan Zincirci, ikinciliği Simge Uzunok ve Rıdvan Araman, üçüncülüğü Güçlü Kıvanç ve Barış Aksoy, Jüri Özel Ödülü’nü Hüseyin Ünalan, Alphan Aksu, ve Yekta Yavuz aldılar.

Kimya dalı birincisi Selçuk Karakoyun olurken, ikinciliği Aslıhan Uslu ve Sidar Alkan, üçüncülüğü Berrak Summak, Burcu Cihan ve Gizem Canlıer, Jüri Özel Ödülü’nü Mustafa Volkan Aka, Reha Acar, Kevser Duysak, Gözde Sultan Gül, Melis Güneş aldı.

Biyoloji alanında kazanan öğrenciler de birinci sırada Ayça Altay, İlgin Demir, Onat Uğurlu, Kıvılcım Elibüyük, ikinci sırada Deniz Koyuncu, Ahmet Kahraman, İbrahim Kıraç, Selin Özdemir, Kübra Çağlayan ve üçüncü sırada ise Aytaç Aykut Şen, Maruf Dora Giray, Burcu Ensari, Enise Ilgaz Şimit oldu. Çiğdem Koyuncu ile Pelin Yılmaz bu alanda Jüri Özel Ödülü’nü aldı.

Yarışmada matematik, bilgisayar yer bilimleri kategorisinde Ferhat Özuğurlu, Batuhan Kırgil, Ece Akay, Zeynep Kurtoğlu, Dulgu Kütükçü birinci olurken, Serhat Demir, Ferhat Özuğurlu, Şansel Yalçıntunç, Furkan Kurt ikinci, Kaan Devecioğlu da üçüncü oldu. Jüri Özel Ödülü’ne ise Pelin Alacalı ve Gizem Öz layık görüldü.

Yarışma jürisi zorlandı

Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinden, Prof.Dr.Levent Aksu, Doç. Dr. Şebnem Kandil İngeç, Dr. Uygar Kanlı, Arş. Gör. Önder Şensoy ve Arş. Gör. Mehmet Bulut’tan oluşan jüri, yüzlerce başvuru arasından seçim yaparken zorlandı.

Başkent’te ilköğretim çalıştayı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) İlköğretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İlköğretim Çalıştayı"nda iki gün boyunca ilköğretim programlarının uygulama sürecinde ölçme ve değerlendirme konusunda karşılaşılan sorunlar tartışıldı.

Büyük Anadolu Oteli’nde düzenlenen çalıştayın gündemini, "öğrenci başarısının belirlenmesi" ve "yeni değerlendirme yaklaşımları" ana başlıkları oluşturdu.

Çalıştayın açılışında konuşan MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, göreve geldikleri dönemde eğitimdeki sorunları masaya yatırdıklarını ve bu sorunları 6 başlık altında incelediklerini kaydederek, bu sorunlar arasında en önemlisini, "eğitimin omurgası olan müfredat programı" olarak gördüklerini anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!