Evinin garajını sahneye çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Evinin garajını sahneye çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2020 13:49

Tiyatroya hayatını adayan, ödüllü sanatçı ve öğretim üyesi Miraç Eronat, evinin garajını sahneye çevirerek öğrencileri ile tiyatro yapmaya başladı.

Haberin Devamı

‘No: 40’ adını verdikleri atölye sahnede çalışmalarını devem ettiren Eronat, ilerleyen süreçte atölye sahneyi seyirciye açmak istediklerini dile getirdi. ‘Parmaklıklar Ardında’ ve ‘Üzgünüm Leyla’ adlı televizyon dizilerinde izleyici karşısına çıkan Devlet Tiyatroları sanatçısı Eronat, şunları söyledi: “Eşim doktor ve tiyatroya çok düşkün. Evimizin garajını sahneye dönüştürme fikri de eşimden geldi. Yapımcı Hasan Acar'ın önerisiyle yazar Sabahattin Ali'nin ‘Kürk Mantolu Madonna’ romanını tiyatroya uyarlayarak, sergilemeye karar verdik. 14 Kasım'da CerModern'de prömiyerini yapacağız. Prömiyer ile 15 ve 21 Kasım’daki iki temsilin ardından İstanbul, İzmir, Aydın, Antalya ve Denizli'de pandemi koşullarında turneye çıkacağız.

Evinin garajını sahneye çevirdi


HİÇBİR DETAYI ATLAMADIK

Haberin Devamı

Oyuna hazırlanırken hiçbir detayı atlamadık. O dönemi anlatacak bütün materyallerin temini için elimizden gelen emeği sarf ettik. Halkımızın pandemi koşulları içerisinde özlemle tiyatroya gitmeyi arzuladığını görüyoruz. Heyecanımızı aldığımız temel motivasyonumuz bu süreçteki o istek oldu." Oyunda, İsa Can Dinç, Nermin Sargut, Hüseyin Varol, Hülya Köseoğlu, Safa Burakcan Kurtoğlu, Mustafa Elvangülce, Aslıhan Efe, Zeynep Yüce ve Yeşim Arsoy Baltacıoğlu rol alıyor. Işık tasarımını Mustafa Bal, müziklerini Mehmet Artunç, kostüm tasarımını Neslihan Kayaokay, dramaturjisini Çınar Taşdemir'in yaptığı oyunun yapımcılığını Hasan Acar, yönetmenliğini ise Miraç Eronat üstleniyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!