Evde foto terapi 70 bebek kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Evde foto terapi 70 bebek kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2012 00:00

Türkiye’de ilk defa Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi’nde uygulanan fototerapi tedavisi ile 1 yılda 70 bebek hastaneye gitmeden sarılıktan kurtarıldı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de ilk defa Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi’nde uygulanan fototerapi tedavisi ile 1 yılda 70 bebek hastaneye gitmeden sarılıktan kurtarıldı.

Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nurullah Okumuş, yeni doğan bebeklerin yüzde 70’inde sarılık hastalığının olduğunu söyledi.

Hastanede yatmaya son

Sarılık hastası çocukların yüzde 90’ının fototerapi ile iyileştiğini söyleyen Okumuş, sarılığın şiddetine göre bebeğin bir haftaya kadar hastanede yattığına dikkati çekti. Yeni doğan bir bebeğin hastanede yattığı sürede annenin 3 saatte bir emzirmeye gelmesi gerektiğini anlatan Okumuş, “Anne bir gün içerisinde 8 defa emzirmeye geliyor. Bu ciddi bir sıkıntı oluşturuyor” dedi.

Özel cihazlar

Haberin Devamı

Bu zorluklar nedeniyle evde fototerapi tedavisi uygulamaya karar verdiklerini dile getiren Okumuş, özel cihazlar getirdiklerini ve 5 kişilik bir ekip kurduklarını ifade etti. Sarılık tedavisi görecek çocukların evlerine giderek özel fototerapi cihazı yerleştirdiklerini ifade eden Okumuş, “Öncelikle ekip eve gidiyor ve evi değerlendiriyor. Evin kriterlere uyması halinde ekibin onayıyla cihaz kuruluyor ve tedaviye başlanıyor. Sarılık geçene kadar ekip 12 saatte bir eve giderek bebeği kontrol ediyor” diye konuştu.

Enfeksiyondan koruyor

Son 1 yılda bu şekilde 70 bebeği sarılık hastalığından kurtardıklarını anlatan Okumuş, fototerapi tedavisini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Okumuş, fototerapi tedavisiyle bebeğin anne sütü ile beslenmesinin kolaylaştığını, anne ve bebek arasındaki bağ ile bebeğin hastane enfeksiyonlarından korunduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!