Etlik’teki Üst Geçit Yeniden Yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Etlik’teki Üst Geçit Yeniden Yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2015 10:58

NAKLİYE ARACININ ÇARPMASI SONUCU YIKILAN, ANKARA ETLİK ZÜBEYDE HANIM KADIN HASTALIKLARI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÖNÜNDE BULUNAN YAYA ÜST GEÇİDİ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİDEN YAPILMAYA BAŞLANDI.

Nakliye aracının çarpması sonucu yıkılan, Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bulunan yaya üst geçidi, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden yapılmaya başlandı.
Geçtiğimiz yaz aylarında, nakliye aracının çarpması sonucu bir bölümü yıkılan köprü, trafik güvenliği ve statik açıdan tehlike oluşturmasından dolayı Büyükşehir Belediyesi tarafından tümüyle yıkılmış ve yeniden yapılmasına karar verilmişti.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, üst geçidin yapımı için gerekli kazı ve imalat çalışmalarına başladı. Yürüyüş platformu yerleştirilen köprü, 39 metre uzunlukta ve 3 metre genişlikte inşa edilecek.
Tamamı çelik olacak köprünün her iki tarafına da engelli asansörleri monte edilecek. Üst geçit, led ışıklarla da aydınlatılarak yayalara kolaylık sağlanacak,
Özellikle yayaların hastanelere ulaşımları bakımından büyük kolaylık sağlayacak köprünün en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!