Etlik Garı yangın raporunu bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Etlik Garı yangın raporunu bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2012 17:09

Etlik Garajı’nda çıkan yangının ardından konuşan işletme sahipleri, AŞTİ’ye taşınmaları için baskı gördükleri bu dönemde çıkan yangının akıllarında soru işaretleri yarattığını belirterek, “Dört gözle yangınla ilgili çıkacak raporu bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Etlik Garajı’nda pazartesi günü çıkan yangında 10 dükkan kullanılamaz hale gelirken, işletme sahipleri, bir an önce olayın aydınlatılmasını istiyor.
Yangına şahit olan Güdül otobüs yazıhanesi çalışanı Yusuf Balca, sekiz dakika içinde sekiz dükkanın yanıp kül olduğunu belirtti. AŞTİ’ye taşınmaları için baskı gördükleri bu dönemde yangının çıkmasının akıllarında soru işaretleri yarattığını kaydeden Balca, şunları söyledi:
“Gar esnafı olarak Belediye ve Özel İdare tarafından buradan taşınmamız için baskı görüyoruz. İlçelere sefer yapan otobüs firmaları için AŞTİ’de tutunmak çok zor. Oranın kirasını bile veremeyiz. Etlik Garı’nda otobüs çıkışına 2 TL verirken bu rakam AŞTİ’de araç başı 62 TL. Buradan ilçeye giderken yolcularımızı yol üzerinden alabiliyoruz, fakat AŞTİ’de çevre yolundan dolanacağımız için böyle bir şansımız yok. AŞTİ’de barınamayız.

Haberin Devamı

Özel İdare’yle davalıktık

Bu garajın mülkiyeti İl Özel İdaresi’nde bulunuyor. Özel İdare ve Büyükşehir Belediyesi bizi buradan çıkarmak istiyor. Biz de esnaf olarak dükkanımızdan çıkmak istemediğimiz için 2007 yılında Özel İdare’yle davalık olduk. Bu sebeple yangının çıkması manidardır. 10 dakikada tüm dükkanlar kül oldu. Bu duruma hiçbir anlam veremedik. Kimisi gaz kaçağı diyor kimi elektrik kontağı. Perşembe günü rapor çıkacak. Raporu dört gözle bekliyoruz.”

Mağduriyetimiz giderilsin

Yangında simit tezgahı yanan İbrahim Şardan “Yangın çıkar çıkmaz itfaiyeyi aradık. Mesafe yakın olduğu için hemen geldiler ve müdahale ettiler. Çatıların ahşap olması ve yangın saatinde rüzgar olması sebebiyle alevler çok hızlı yayıldı. 10 dakika içinde 8 dükkan kül oldu. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!