Etimesgut’ta sivil toplum toplanıyor

Güncelleme Tarihi:

Etimesgut’ta sivil toplum toplanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2008 00:00

Etimesgut’ta sivil toplum kuruluşlarını tek çatı altında toplayan kent konseyinin açılışı bugün yapılıyor. Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, kent konseyinde Atatürkçü Düşünce Derneği başta olmak üzere 15 derneğin olduğunu 45 derneğin de Nisan ayı içerisinde yerini alacağını söyledi.

ETİMESGUT ilçesinde bulunan bütün sivil toplum kuruluşların kent konseyinde topladıklarını söyleyen Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, "Geçmiş yıllarda sivil toplum kuruluşları kirayı ödemekte sıkıntı çekiyordu. Belediye olarak nezih bir ortamda sivil toplum kuruluşlarına yer vereceğiz" dedi.

Etimesgut Belediyesi bugün yapılacak açılışla ilçedeki sivil toplum örgütlerine Kent Konseyi’nde yer tahsis edecek.

Başta Atatürkçü Düşünce Derneği olmak üzere toplam 60 sivil toplum örgütüne Kent Konseyi’nde yer vereceklerini belirten Yılmaz şöyle konuştu:

"Etimesgut’ta bulunan tüm sivil toplum örgütlerini Kent Konseyi’nde toplayacağız. Tahmin ediyorum bu çalışma diğer ilçelere de örnek olacak. Kent konseyi şehir meclisinde genişletilmiş bir platform gibi çalışacak.

GAZİLER UNUTULMADI Başta Atatürkçü Düşünce Derneği olmak üzere Etimesgut’ta bulunan 60 sivil toplum örgütünün de kendine ait bir yeri olacak.

Geçmiş yıllarda sivil toplum kuruluşları kirayı ödemekte sıkıntı çekiyordu. Belediye olorak nezih bir ortamda sivil toplum kuruluşlarına yer verdik. İlk etapta 15 dernek kent konseyinde yerini aldı. 45 dernek ise Nisan ayı içerisinde yerini alacak. Ayrıca Gazi dul ve yetimler ile ilgili her ay 3 proğram yapıyoruz, kendilerini ağırlamak en büyük hizmetimizdir."

Sağlıklı süte çağrı

HACETTEPE Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tanju Besler, "halk tarafından tercih edilen açık sütün sağlığa olan maliyetinin çok daha fazla olduğunu" söyledi.

Kocatepe Kültür Merkezindeki seminerde bir sunum yapan Prof. Dr. Besler, süt ve süt ürünlerinin, sağlıklı beslenme konusunda çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!