Esnafa öğretici teknolojik TIR

Güncelleme Tarihi:

Esnafa öğretici teknolojik TIR
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2022 16:46

‘Restoran ve Kafeler Dijitalleşiyor Projesi’ yarın Ankara’da başlıyor. 2 gün sürecek etkinlik esnafa dijital dünyada yetkinlik kazandırmayı hedefliyor. Projenin Ankara’daki koordinasyonunu sağlayan ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner ise projenin esnaf ve sanatkâra katkı sağlayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) ve Google.org iş birliğinde sürdürülen ‘Restoran ve Kafeler Dijitalleşiyor Projesi’ saha uygulaması, başkentte yarın başlıyor. Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ANKESOB) tarafından yürütülen program kapsamında, proje için hazırlanan Eğitim TIR’ı, 2 gün boyunca Ulus’taki Melike Hatun Camii önünde olacak. Proje kapsamında oluşturulan www.esnafakademi.org portalında bulunan ‘Dijital Pazarlama, Arama Motoru Pazarlama, Sosyal Medya Pazarlama ve Yeni Normalde Pazarlama’ eğitimleri, lokantacı esnafına ücretsiz olarak verilecek.

Esnafa öğretici teknolojik TIR

“BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK”

Haberin Devamı

Projenin başkent ayağıyla ilgili Hürriyet Ankara’ya değerlendirmelerde bulunan Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, esnaf ve sanatkarın gelişimine katkıda bulunacak her türlü projeyi, çalışma ve faaliyeti önemsediklerini ve desteklediklerini belirterek, esnaf ve sanatkârların gelişen teknolojilere ve dijital dünyadaki rekabet anlayışına uyum sağlamasının, online ticaretin içinde bulunmasının önemine vurgu yaptı. Yiğiner, “Pandemi döneminde bir bakıma zorunlu olarak dijitalleşmeye geçiş yaptık. Bu dönemde klasik ticaret ve rekabet yöntemlerinde hızlı değişiklikler oldu. Esnaf ve sanatkarlarımız, iş süreçlerine dijitalleşmeyi entegre ederek, çözüm üretmeye başladı. Sunduğu tüm avantajlarıyla birlikte her geçen gün hacim olarak büyümesini sürdüren e-ticareti deneyimleyen esnaf ve sanatkarlarımız için artık dijital ticaret, vazgeçilmez bir pazarlama aracı olmuştur” diye konuştu.

Esnafa öğretici teknolojik TIR

‘DİJİTAL DÜNYADA GÖRÜNÜR OLMALIYIZ’

Türkiye’deki restoran ve kafelerin dijital dünyada daha görünür ve rekabetçi hale gelmelerini sağlamak amacıyla 2021 yılının ocak ayında hazırlanan proje, restoran ve kafeleri çevrim içi araç ve platformları kullanabilecekleri biçimde geliştirmeyi amaçlıyor. Projenin merkezinde yer alan dijital pazarlama eğitimleriyle restoran ve kafe sahipleri ile çalışanlarına ulaşılması hedefleniyor. Verilen eğitimlerin temelini, ‘Google Benim İşletmem’ hesabı ve haritalarda lokasyon bazlı pazarlama ipuçları, sosyal medya iletişimi, paket servis tüyoları ve online müşteri ilişkileri gibi temel konular oluşturuyor. Diğer yandan dijital pazarlama kavramı ve yöntemleri, internette reklam ve promosyon, işletmenin web sitesinde nasıl bilgiler olması gerektiği ve olumlu-olumsuz müşteri yorumlarına nasıl cevap verilmesi gerektiği gibi pratikler, restoran ve kafe sahipleri ile çalışanlarına kazandırılıyor. 

Haberin Devamı

Yeni normalde değişen müşteri beklentileri, paket servis ve masa sunumunda dikkat edilecekler, dijital menüler, temassız ödeme ve cüzdan uygulamaları ile gıda güvenliğini sağlamak için yapılabilecekleri de öğreten proje, esnaf ve sanatkarın dijital pazarlama ve yeni normalde güçlenmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

20 İLDE ANLATACAK

İlk olarak 4 Nisan 2022’de Antalya’da başlayan proje kapsamında bugüne kadar 18 ilde eğitimler verildi. Toplam 20 ilde hayata geçirmesi amaçlanan projenin finali 11-12 Ağustos’ta İstanbul’da yapılacak.

BAKMADAN GEÇME!