Eskrimde büyük hasret

Güncelleme Tarihi:

Eskrimde büyük hasret
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2015 14:25

Eskrim Federasyonu Başkan Yardımcısı Ahmet Hakan Hayber, eskrimde olimpiyat hasretine son vermek istediklerini ifade etti.

Haberin Devamı

En son 1984 yılında Los Angeles’ta düzenlenen olimpiyatlara giden Türk eskrimciler, 32 yıl sonra yeniden oyunlarda yer alabilmek için kota mücadelesini sürdürüyor.
Federasyon yöneticisi Hayber, 2016 Rio Olimpiyatları hedefiyle ilgili yaptığı açıklamada, 5 sporcuyla kota mücadelesi verdiklerini, şu ana kadar katılma hakkı elde eden milli sporcunun bulunmadığını bildirdi. Milli sporcular, İtalyan asıllı Martino Minuto, İrem Karamete, İbrahim Ahmet Ant, Enver Yıldırım ve Burak Babaoğlu’nun olimpiyat kotası için mücadele ettiğini aktaran Hayber, şöyle konuştu: “İtalyan asıllı Martino Minuto, Türk kimliğiyle ülkemiz adına yarışıyor. Dünya sıralamasında 62’nci sıraya yerleşti. İrem Karamete de dünya klasmanında 84’üncü sırada yer alıyor. Bunun yanında İbrahim Ahmet Ant, kılıç branşında yoğun bir müsabaka periyodu geçiriyor. Burak Babaoğlu da flöre de olimpiyatlara gitmek için mücadele veriyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!