Eski ahşaba büyülü dokunuş

Güncelleme Tarihi:

Eski ahşaba büyülü dokunuş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2016 14:34

Evlerin bir köşesinde yada deposunda toz tozlanmaya yüz tutan ahşap ve metal eşyalara Samanpazarı’ndaki küçük dükkânda yeniden hayat veriliyor.

Haberin Devamı

Ulus Samanpazarı’ndaki küçük bir dükkânda, atıl haldeki birçok ahşap ve metal eşyaya dekoratif boyama ile yeniden hayat veren Meltem Nogaylaroğlu, “Yıllar geçtikçe solan bu malzemeleri canlandırıyorum” diyor. Kentin gürültüsünden ve kalabalığından uzak Samanpazarı'nda Pirinç Sokak'ta yer alan Beyazköy isimli dükkânında eski eşyalara büyülü dokunuşlar yapan Nogaylaroğlu, işini şöyle anlatıyor:
“Aslında ahşap, yaşayan bir malzeme fakat zaman içerisinde yıpranıyor, rengi soluyor. Ben de yıllar geçtikçe solan bu malzemeleri dekoratif olarak boyayarak canlandırıyorum. Eskimiş, cilası-boyası dökülmüş, evin bir köşesinde veya depoda unutulmuş, eskicilere satılmış, çöplere atılmış ahşap ve metal eşyaları yeniden renklendiriyorum. Bazı eşyalara kendi özgün tasarımlarımı da ekliyorum. Tamirat ve bakımını yaparak renklendirdiğim eşyalar farklı amaçlar için de kullanılıyor. Mesela bir eski bir kapı; sehpa, masa, konsol, kayar kapı, çalışma masası, yatak başı, paravan olarak kullanılabiliyor. Bunun gibi birçok eşya farklı amaçlarla da yaratıcı çözümlerle kullanılabiliyor. 

Haberin Devamı

Eski ahşaba büyülü dokunuş

KÜÇÜK BÜTÇE BÜYÜK FARK

Ahşap her zaman güzel görünmeyebilir fakat yüzeyleri doğru boyandığında ahşabın güzelliği o zaman ortaya çıkar, her tür dekorasyona da uyum sağlar. Dekoratif boyama çalışmalarıyla evlerin yaşanılan alanlarına küçük bütçelerle büyük farklılıklar katılabiliyor.

YENİ BİR SOLUK KATIYORUM

Eskiye dönüş fazla, ben bu tür eski eşyaları bazen İtfaiye Meydanı’ndan, bazen eskicilerden, bazen eşya sahiplerinden alarak boyadığım gibi, eşya sahipleri de eskiyen ve görmekten sıkıldıkları fakat yeniden kullanmak istedikleri eşyaları getiriyorlar, ben de bu eşyalara yeni bir soluk katıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!