Eryaman’ın köprülü kavşak talebinde yeni gelişme

Güncelleme Tarihi:

Eryaman’ın köprülü kavşak talebinde yeni gelişme
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2023 17:00

Hürriyet Ankara’nın gündeme getirdiği Etimesgut-Eryaman’da yapılması planlanan köprülü kavşak projesine ilişkin yeni gelişme yaşandı. Bölge sakinlerinin talep ettiği proje ile ilgili Hürriyet Ankara’ya açıklama yapan ABB “İmar planında revizyonlar yapılarak, plan ve askı süreçleri güncellenmiş olup, yapım için ihale programına alınmıştır” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Eryaman bölgesine alternatif giriş- çıkış için bir köprülü kavşak yapmak için proje hazırlamış, ancak Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’nın açtıkları dava sonrası plan iptal edilmişti. Hürriyet Ankara ise Mahalle’nin Nabzı serisinde mahalle sakinlerinin talebine 6 Şubat’taki manşetinde yer vermiş ve bu kavşağın gerekliliğine dikkat çekerek yeniden gündeme getirmişti. Etimesgut-Göksu Mahallesi muhtarı Aytaç Fatih Aydoğan, “Eryaman’a alternatif ikinci bir giriş-çıkış yolunun yapılması şart. Daha doğrusu köprülü kavşak projesi konuşuluyordu fakat Eryaman bölgesine giriş-çıkış yeni yol güzergâhına ait plan Şehir Plancıları Odası tarafından açılan dava sonucu iptal edildi” demişti.

ÖNCE AÇIKLAMA SONRA KAZA

Haberin Devamı

Eryaman’ın köprülü kavşak talebinde yeni gelişme

Yaklaşık iki hafta önce Göksu, Yavuz Selim, Şeyh Şamil mahallelerinin muhtarları, İstanbul Yolu üzerindeki plan iptaliyle ilgili levhanın altına masa-sandalye atarak projenin yeniden gündeme alınmasını talep etmişti. Açıklamanın bir gün sonrasında ise aynı yol güzergâhı üzerinde Gamze Gürel(28), otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Kazada hayatını kaybeden Gamze Gürel’in babası Abbas Gürel de kavşak ve yaya geçidi projesinin iptal edilmesine tepki göstererek, “Belki de bu köprülü kavşak yapılsaydı benim kızım şu an hayatta olacaktı. Bu projenin bir an önce yapılmasını, orada yaya geçidi olmasını istiyorum. Benim kızım öldü, başka evlatlar ölmesin” çağrısında bulunmuştu.

Eryaman’ın köprülü kavşak talebinde yeni gelişme

PLANDA REVİZYON YAPILDI

Tüm bu olayların ardından ABB, Hürriyet Ankara’ya projenin son durumuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Bahse konu bölgede yapılacak olan araç üst geçidine yönelik Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası tarafından açılan imar planının iptali kararı sonrasında imar planında revizyonlar yapılarak plan ve askı süreçleri güncellenmiş olup yapım için ihale programına alınmıştır. Söz konusu araç köprüsünün yapımının tamamlanması akabinde köprü altındaki kavşak bölgesinden yayaların karşıdan karşıya geçişlerine imkân sağlanacaktır” bilgisine yer verildi.

Haberin Devamı

ŞPO ABB’Yİ ELEŞTİRMİŞTİ

Kavşak talep edilen noktada meydana gelen kazadan sonra açıklama yapan Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Ankara 11. İdare Mahkemesi’nin planın iptaline karar verdiğini hatırlatarak, “Unutulmamalıdır ki, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yanlış bir kararı, odamız (ya da herhangi bir vatandaş) tarafından açılan bir dava ile iptal edilmiş olur ise hukuka ve kamu yararına aykırı olduğu için iptal edilmiş demektir. Yanlışı ortaya çıkaran değil, bizzat bu yanlışı tesis edenin sorumlu olduğu dikkate alınmalıdır” ifadesiyle ABB’yi eleştirmişti.

6 ŞUBAT 2023

Eryaman’ın köprülü kavşak talebinde yeni gelişme

Hürriyet Ankara, 6 Şubat’taki ‘Ben Sana Mecburum’ manşetiyle alternatif köprülü kavşağın gerekliliğine dikkat çekmişti.

BAKMADAN GEÇME!