Eryaman’da farklı hesaplar

Güncelleme Tarihi:

Eryaman’da farklı hesaplar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2020 00:30

Lige tutunmaya çalışan Ankaragücü, şampiyonluk yarışı veren Medipol Başakşehir’i ağırlıyor. İki takım da kendi yolunu açmak için kazanmayı hedefliyor. Saat 21.00’de başlayacak mücadeleyi, Hüseyin Göçek yönetecek.

Haberin Devamı

Süper Ligin 28. haftasının açılış maçında bugün Ankaragücü ile Medipol Başakşehir, Eryaman Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Saat 21.00’de başlayacak mücadeleyi FIFA kokartlı hakemlerden Hüseyin Göçek yönetecek. Geride kalan 27 haftada 24 puan toplayan Ankaragücü 17 sırada yer alırken, 56 puana sahip Medipol Başakşehir, lider Trabzonspor’u averajla takip ediyor. Sezonun ilk yarısında İstanbul’da oynanan müsabakayı, Medipol Başakşehir 2-1 kazandı. Ankaragücü’ne kart cezalısı olan Ante Kulusiç, bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Sakatlıktan çıkan ancak maç antrenman ve maç eksiği bulunan Orkan’ın da bu maçta görev yapması beklenmiyor. Koronavirüs salgını nedeniyle daha önce alınan karar doğrultusunda, Eryaman’daki mücadele seyircisiz oynanacak.

HER MAÇ HER TAKIM İÇİN ZORLU

Ankaragücü’nün Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, ligde kalabilmek için 36 puanın baraj gibi durduğunu belirttiğini hatırlatıp, şöyle konuştu:
“Uzun bir aranın ardından çıktığımız maçta Gaziantep ile deplasmanda 1-1 berabere kaldık. İyi oynadığımız, iyi mücadele ettiğimiz ve kazanma adına rakipten daha çok çalıştığımız bir müsabakaydı ancak başlangıçtaki 3 puan hedefimize ulaşamadık. Bir puanla yetindik. Bu da ister istemez, puanlama ile ilgili planlarımızı yeniden gözden geçirmemizi sağladı. Baraj puanına ulaşmak için 4 galibiyete ihtiyacımız var. Bunu da bir an önce gerçekleştirmek istiyoruz. Gaziantep maçındaki isteğimiz, özverimiz ve mücadelemiz bizi gelecek maçlar adına umutlandırdı. Önümüzde 7 maç ve zorlu rakipler var. Bu durum hem bizim gibi kümede kalma mücadelesi veren hem de zirveyi hedefleyen takımlar için de geçerli. Rakibimiz de bu ligin son döneminde ortaya koyduğu istikrar ile dikkati çekiyor. 2-3 sezondur sürekli şampiyonluk potasının içinde. Hem takım oyununda hem de bireysel anlamda ne derece güçlü olduklarını, saha içi sonuçlarıyla gösteriyorlar. Biz de ikinci yarı ile birlikte farklı bir yapıya büründük. Yönetim, teknik ekip ve oyuncu grubu olarak bu ligde kalıcı olmak istiyoruz. Bunun için de rakip kim olursa olsun, sahadan istediğimiz sonucu alma adına üst düzey bir mücadele vereceğiz. Umarım, düşüncelerimizi, planlarımızı ve oyunumuzu sahaya tam olarak yansıtırız.”

HAKEM GÖÇEK’İN İLGİNÇ İSTATİSTİĞİ

Ankaragücü ile Medipol Başakşehir arasındaki maçı yönetecek olan hakem Hüseyin Göçek ilginç istatistiği ile dikkati çekiyor. Hüseyin Göçek, 2004-05 Spor Toto Süper Lig Sezonu’ndan bugüne Ankaragücü’nün oynadığı 19 maçı yönetti. Ankaragücü’nün, Hüseyin Göçek yönetiminde oynadığı bu 19 maç; 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 9 mağlubiyetle sonuçlandı.
Sarı-lacivertliler, Hüseyin Göçek yönetiminde oynadığı son 2 maçı da kazandı.
Medipol Başakşehir ise Hüseyin Göçek yönetiminde oynadığı 21 maçtan; 7 galibiyet, 9 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile ayrıldı.
Başakşehir, Hüseyin Göçek yönetiminde oynadığı son 3 maçı da kaybetti.

Haberin Devamı

ÇELİK’TEN ANKARAGÜCÜ’NE ZİYARET

Haberin Devamı

ANKARA Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Fatih Mert’i ziyaret etti. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Fatih Mert’in makamında gerçekleşen toplantıda Mustafa Çelik’in hatıra bileti kampanyasına bilet alarak destek olduğu belirtildi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti vurgulayan Fatih Mert’in, Mustafa Çelik’e hatıra bileti kampanyasına vermiş olduğu destekten ötürü teşekkür ettiği ifade edildi.
Mustafa Çelik ise MKE Ankaragücü’nün Ankara’nın en değerli kulüplerinden biri olduğunu aktararak, Süper Lig’in kalan haftalarında sarı-lacivertli takıma başarı dileğini ilettiği kaydedildi.

KADROLAR :

Ankaragücü:

Fredrich
Kitsiou
Faty
Pazdan
Atilla
Lobjanidze
Lukasik
Scarione
Pinto
Rodrigues
Orgill

Haberin Devamı

Teknik Direktör: Mustafa Reşit Akçay

M.Başakşehir

Mert
Caisara
Skrtel
Epureanu
Clıchy
Vısca
İrfan Can
Mahmut
Aleksic
Demba Ba
Crivelli

Teknik Direktör: Okan Buruk

Stat: Eryaman
Saat: 21.00
Hakem: Hüseyin Göçek
Yayın: Bein Sports

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!