Eryaman’da erken final

Güncelleme Tarihi:

Eryaman’da erken final
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2019 16:22

Ligin dibinden kurtulmak isteyen Ankaragücü, Göztepe’yi yenip yeni bir sayfa açmayı hedefliyor. İki takım arasında oynanan son 13 müsabaka berabere bitmedi. Sarı-lacivertliler, 6. haftadaki derbi zaferi sonrasındaki 3 puan hasretine bugünkü maçta son verip, yeni yönetime de ilk galibiyet sevincini yaşatmayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

Süper Ligin ateş hattında kalan Ankaragücü, bugün kendi sahasında oynayacağı maçta Göztepe’yi yenip, ilk devrenin son bölümüne girilirken yeni bir sayfa açmayı hedefliyor. Sarı-lacivertliler, 6. haftada Gençlerbirliği karşısında elde ettiği derbi zaferinden sonra hasret kaldığı 3 puana 14. hafta müsabakasında son verip, yeni yönetime de ilk galibiyet sevincini yaşatmayı amaçlıyor.
Ankaragücü ile Göztepe arasında Eryaman Stadı’nda saat 17.30’da başlayacak mücadeleyi, hakem Mete Kalkavan yönetecek. Başkent ekibinde cezalarını tamamlayan Ricardo Faty ile İlhan Parlak, bu maçta forma giyecek.
Ankaragücü ile Göztepe arasında oynanan son 13 Süper Lig maçı berabere bitmezken, galibiyet sayılarında İzmir ekibinin 8-5’lik üstünlüğü bulunuyor.
Ankaragücü deplasmanında çıktığı son 7 Süper Lig maçının 4’ünü kazanan Göztepe (3 yenilgi) aynı sayıda galibiyeti daha önceki 13 karşılaşmanın toplamında alabilmişti.

Haberin Devamı

SON 5 MAÇTA PUAN ALAMADILAR

Son 5 iç saha maçının sadece birini kazanabilen Ankaragücü (1 beraberlik - 3 yenilgi) bu karşılaşmaların üçünde gol sevinci yaşayamadı.
Deplasmanda çıktığı son iki maçı gol yemeden kazanan Göztepe, daha uzun bir seriyi en son Ekim-Kasım 1966’da yakalamıştı (4 maç)
Süper Lig’in son 5 haftasında puan alamayan tek takım olan Ankaragücü, aynı zamanda bu süreçte en fazla gol yiyen iki ekipten biri (14; Kayserispor ile birlikte)
Bu sezon Süper Lig’de ceza sahası dışından en fazla gol atan iki takımdan biri Göztepe (6; Yeni Malatyaspor ile birlikte)
Süper Lig’de şu ana kadar en az net gol pozisyonuna giren (14) ve en düşük gol beklentisi yakalayan (12.59 x gol) takım Ankaragücü.
Ankaragücü’nün Süper Lig’de attığı son iki gole doğrudan katkı sağlayan Aydın Karabulut (1 gol - 1 asist), daha önceki 14 karşılaşmada bir gol katkısı yapabilmişti (1 asist)

SABIRLI OYNAMALIYIZ

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, Göztepe maçının kendileri için dönüm karşılaşması olduğunu söyledi. Göztepe maçına iyi hazırlandıklarını söyleyen Kaplan, şöyle konuştu:
“Oyuncularla sürekli konuşuyoruz. Sakatlıklar ve cezalar yüzünden istediğimiz kadroyu sahaya süremiyoruz. Ayrıca üzerimizde uzun süredir maç kazanamama stresi var. Bunları atlatmak için futbolcularla bireysel ve gruplar halinde görüşüyoruz. Geçen sene de bu oyuncularla iyi bir başarı yakalamıştık. Her maç önemli. Göztepe maçı ise çok daha önemli. Bizim için dönüm maçı. Sabırlı bir oyun oynamamız gerekiyor. İyi motive olup, taraftarın da desteği ile kazanmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

ÖNEMLİ GÖREV DÜŞÜYOR

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Ankaragücü Başkanı Fatih Mert’i ziyaret ederek, hayırlı olsun dileğinde bulundu.
Ankaragücü’nün, Türkiye’nin en köklü kulüplerinden biri olduğunu ifade eden Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Ankaragücü’nün başarısı için ellerinden gelen her türlü desteği vereceğini söyledi.
Ankaragücü’nün, Ankara için çok önemli bir markayı temsil ettiğinin altını çizen Baran, bu nedenle tüm Ankara’ya büyük bir görev düştüğünü belirtti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren kulüp başkanı Fatih Mert, konuklarına teşekkürlerini sundu. Ziyaretin sonunda, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, başkan Fatih Mert’e bir tablo hediye etti.

BAKMADAN GEÇME!