Erken teşhisle meme kanserini yenmeyi başardı

Güncelleme Tarihi:

Erken teşhisle meme kanserini yenmeyi başardı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2022 16:08

Erkeklerde nadir görülen meme kanseri hastalığına yakalan İsmail Altın, erken teşhisle başarılı bir ameliyat geçirerek sağlığına kavuştu.

Haberin Devamı

Ankara’da yaşayan evli ve dört çocuk babası emekli İsmail Altın, altı ay önce sağ göğsünün altında fındık tanesi büyüklüğünde kitle hissetti. Bunun yağ bezesi olduğunu düşünen Altın, bir süre sonra meme kanseri nedeniyle iki yıldır tedavi gören dayısını düşünerek, 28 Şubat'ta Etimesgut Şehit Sait Ertürk Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Buradan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Onkolojisi Hastanesi'ne sevk edilen Altın'a meme kanseri teşhisi konuldu. Altın, başarılı bir ameliyatla kitlenin alınmasıyla sağlığına kavuştu.

HEMEN KONTROL ETTİRSİNLER

Hastanede yapılan kontrolün ardından doktorların kendisine kitlenin alınması gerektiğini söylediğini belirten İsmail Altın, “İlk başta biraz garipsedim, tedirgin oldum. Meme kanseri demek ki erkeklerde de olabiliyormuş. Herkese önerim; vücutlarının neresinde olursa olsun en ufak bir değişiklik gördüklerinde ihmal etmesinler. Hemen kontrol ettirsinler” dedi.

ERKEKLER ÜZERİNDE DURMUYOR

Her sekiz kadından birinde meme kanseri riski bulunduğuna değinen Ankara Onkolojisi Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Aybala Yıldız, erkeklerde bu riskin 100 kişide bir olduğunu söyledi. Tedavide erken teşhisin önemine dikkat çeken Yıldız, şunları söyledi: “Herhangi bir kadın, memesinde kitle hissettiği zaman doktora rahatlıkla gelip başvururken, erkeklerde meme kanseri farkındalığı olmadığı için sıklıkla yağ bezesi olduğu düşünülüyor. Erkekler bu konuda hiç üzerinde durmuyor. Bu durumdan dolayı gecikme yaşanınca biz son evreye yakın yakalayabiliyoruz.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!