Erken teşhisle kanseri yendi

Güncelleme Tarihi:

Erken teşhisle kanseri yendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2021 00:18

Çocuk isteğiyle gittiği Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde rahim ağzı kanseri olduğunu öğrenen Zehra Doğan Bucak, erken teşhis sayesinde yapılan operasyonla hem sağlığına kavuştu hem de annelik hayaline bir adım daha yaklaştı.

Haberin Devamı

35 yaşındaki Bucak hastanede tedavisine başlanmasından birkaç ay sonra bazı şikayetlerinin ortaya çıktığını belirterek, “Yeni yeni başlayan, olağan olmayan kanamalarım vardı. Strese bağlıdır diye düşünerek üzerinde durmadım. Durumdan bahsettiğimde doktorum muayene edip biyopsi yaptı” dedi. Biyopsi sonucunda rahim ağzı kanseri olduğunu öğrendiğini belirten Bucak, “Bebek sahibi olamamaktan ve sağlığımı kaybetmekten çok korkuyordum ama operasyonun ardından sağlığıma kavuştum. Şu an istediğim zaman çocuk sahibi olabilirim. Yaşadıklarım bana ders oldu. Sağlığımı ötelememem, ufak gibi görünen sorunları bile dikkate almam gerektiğini yaşayarak öğrendim” diye konuştu.

HER ŞİKÂYET DEĞERLENDİRİLMELİ

SBÜ Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Evliyaoğlu Bozkurt da, Bucak’ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, “Her anormal durum, her şikayet mutlaka değerlendirilmeli ve incelenmelidir. Hastanın, hastaneye erkenden başvurması ve şikayetlerini bizimle paylaşması, bizim bunları değerlendirerek gerekli incelemeleri yapmamız sonucunda erken teşhis imkânımız oldu. Erken teşhis hayat kurtarıyor. Eğer hastamız şikayetlerini önemsemeyip bunları bizimle paylaşmasaydı, kanser ilerleseydi o zaman hastanın rahmini korumak mümkün olmayacaktı. Bu yüzden hastaların anormal durumlarda mutlaka hastaneye başvurmaları gerekiyor.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!