Erkek de estetiğe alıştı

Güncelleme Tarihi:

Erkek de estetiğe alıştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2012 00:00

Erkeklerin de kadınlar kadar dış görünüşüne özen gösterdiğini belirten uzmanlar, ülkemizde erkekler arasında estetik yaptırma oranının iyice arttığını söylüyor.

Haberin Devamı

KADINLARIN kırışıklık tedavisi için tercih ettikleri botoksu, artık erkeklerin de alın ve göz kenarı çizgilerini yok etmek için uygulattıklarını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Sim Karaman “Erkekler de artık kadınlar kadar bakımlı olmak istiyor. Dış görünüşüne özen gösteren erkekler, kırışıklık ve leke tedavisi için kapımızı çalıyor” dedi.
Erkeklerin genellikle kadınlar tarafından merkezlere getirildiğine dikkati çeken Karaman, “Erkek hastaların yüzde 90’ını kızları, eşleri ya da sevgilileri getiriyor. Tek başına merkezlere başvuran erkek hasta sayısı ise yüzde 10 civarında” dedi.

Genç ve bakımlı görünmek önemli

Son yıllarda botoks ve dolgu yaptıran erkek hasta sayısında artış yaşandığının altını çizen Karaman, şunları söyledi:
“Toplum yıllarca bizleri kadın güzelliği üzerine yoğunlaştırdı. Fakat son 4-5 yılda bu algı kırılmaya başladı. Kırışıklıklarından, dökülen saçlarından, vücudunda oluşan lekelerden rahatsız olan erkekler de çareyi estetik ve dermatoloji uzmanlarında buldu. Günümüzde erkekler de kadınlar gibi daha iyi görünmek, bakımlı olmak istiyorlar. Genç ve bakımlı görünmek, her yaş ve meslek grubundan erkek için önemli. Gerek özel, gerekse iş hayatlarında iyi görünmenin, bakımlı olmanın ve genç kalabilmenin sayısız avantajlarının farkındalar.

Haberin Devamı

35-50 yaş arası botoks yaptırıyor

Erkekler daha çok alın çizgisi ve kaz ayağı için bize geliyor. Özellikle 35-50 yaş arası erkekler botoks yaptırıyor. Botoks 10-15 dakikalık bir işlem. Bu yüzden de çok tercih ediliyor. Kadınlar ise, en çok alın ve göz çevresi için botoks yaptırıyor. Yanaklardaki düşmeler içinse daha çok dolgu tercih ediliyor. Botoks uygulamalarının kırışıklıklar ortaya çıkmadan yapılmaya başlanması gerekiyor. Kırışıklar iyice ortaya çıktıktan sonra botoks uygulaması yaptırmaktansa, ortaya çıkmaya başladıktan sonra yapılması en doğru uygulamadır. Botoks işleminin ileriye dönük olarak kırışıkların oluşmasını engellemek için altı ayda bir mutlaka yapılması gerekiyor. Böylece, giderek verilen botoks miktarı da azalıyor.”

Haberin Devamı

Burun estetiği ve saç ekimi

Estetik ameliyat olan hasta sayısında erkeklerin oranının giderek arttığını ifade eden Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. Birol Civelek de, “Türkiye’de erkeklerin en az kadınlar kadar estetiğe ilgi duydukları bir gerçek. Ancak toplumuzda bu çok fazla dile getirilmiyor. Ülkemizde en çok talep edilen estetik cerrahi girişimi burun estetiği ve saç ekimi. Bunun arkasından jinekomasti (meme büyümesi) geliyor. Son yıllarda ise, göbek çevresi için liposakşın (yağ emme) botoks ve dolgu materyallerine olan ilgi ve talep artıyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Tv dizileri etkili oldu

Erkeklerde estetik ameliyat alışkanlığının giderek yaygınlaşmasında yüz yüze ilişkilerin artmasının etkili olduğunu ifade eden Civelek, “Son yıllarda Nip Tuck ve benzeri televizyon dizileriyle beraber ülkemizde de plastik - estetik cerrahiye ilgi arttı ve tutucu yaklaşımlarda toplumumuzda değişmeye başladı. Plastik cerrahi eğitimi almamış kişiler tarafından yapılan ameliyatlarda dikkatli olmak gerekiyor. Türkiye’de de estetik cerrahi eğitimi sadece plastik cerrahların eğitimi sürecinde veriliyor” dedi.

Özgüveni arttırıyor

Özellikle jinekomasti ameliyatları sonrasında erkeklerde özgüvenin arttığını kaydeden Civelek, “Eğer ameliyat sonrasında doğal görünüm varsa ve ameliyat yapılmış görünümü yoksa bu her zaman tatmin edici ve özgüven arttırıcıdır. Türkiye ya da yurtdışında erkeklerin estetik cerrahiye ilgisinde bir
farklılık yok ancak, toplumsal eğilimler nedeniyle özellikle A.B.D.’de estetik cerrahiye ilgi her zaman fazladır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!