Erdoğan: Sincan ve Çayyolu metroları bitti

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Sincan ve Çayyolu metroları bitti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2014 01:25

Büyükşehir Belediyesi’nin 317 milyon TL’ye mal olan 214 projenin açılışını, Başbakan Erdoğan yaptı. Erdoğan, Sincan ve Çayyolu metrolarıyla ilgili, “Aslında iki metro bitmiş durumda” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen 214 proje, Arena Spor Salonu’nda düzenlenen törenle açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ev sahipliğini yaptığı açılışa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Açılışı yapılacak projelerle Ankara’nın ulaşımdan yeşil alana birçok yatırım kazanacağını belirten Başbakan Erdoğan, köprülü kavşaklar ile de bazı bölgelerde yaşanan ulaşım sıkıntısının çözüleceğini kaydetti. Sincan Metrosu ile Çayyolu Metrosu’nun da bittiğini ve resmi açılışlarını yapacaklarını ifade eden Erdoğan, Ankaralıların metro kültürüne kavuşacağını söyledi. Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLECEK

“Başbakan olarak temel atma törenine gitmiyorum, sadece açılış törenine katılıyorum. Çünkü geçmişte temel attılar ve attıkları yerde kaldılar. Ama biz temel attık, tarih verdik ve açılışlarını yaptık. Bugün açılışını yapacağımız eserlerle Ankara’ya ulaşımdan yeşil alana, estetik düzenlemelerden sosyal hizmetlere kadar her alanda önemli yatırımlar kazandırıyoruz. Köprülü kavşaklar ve köprülerle Ankara’nın ulaşım konusunda tıkanıklık yaşanan pek çok bölgesindeki sorunları çözmüş oluyoruz. Bu bir heyecan işi, aşk meselesi, bir sevda işi. Aşkı ve olmayan bunları gerçekleştiremez.

Haberin Devamı

İKİ METRO DA BİTTİ

Ben yapılanları sayacak değilim, siz Ankara’da bunları yaşıyorsunuz, biliyorsunuz. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde önümüzdeki günlerde aslında iki metro bitmiş durumda, şu anda test sürüşleri yapılıyor, resmi açılışlarını da yapacağız. Ve böylece Ankaralı toplu taşımada çok daha farklı bir süreci yaşamaya başlayacak. 15-20 yıl önce bir Ankara vardı, o zaman ki Ankara’yı düşünün ve bu şimdiki Ankara’yı düşünün. Katlı köprülü kavşak nedir bilir miydi Ankara. Metroyla bu dönemde tanıştı, sadece hafif raylı bir sistem vardı önceden. Ama metro şimdi girdi Ankara’nın kültürüne.”

BAŞBAKANIMIZA NAZ YAPTIK

214 proje için 317 milyon TL harcandığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Başbakanımızın seçimlere kadar 6 kez daha açılış için bize vakit ayırmasını istiyoruz. İki metromuz inşallah Başbakanımızla birlikte açılacak. Ankaralı metrolarına kavuşacak. Bazıları ‘Büyükşehir Belediyesi başladı ama bitiremedi’ diyor. Biz buna bugünkü rakamla 1.2 katrilyon TL sarfettik, bütçemiz yetmedi. Başbakanımıza naz yaptık, sağolsun Ulaştırma Bakanlığı’na talimat verdi ve şu anda metrolarımız bitiyor. Sincan metrosunu birlikte açmak istiyoruz, ODTÜ bulvarının açılışını yapmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

317 MİLYON TL’YE MAL OLDU

BELEDİYE tarafından açılışı yapılan 214 proje, 317 milyon TL’ye mal oldu. Proje maliyetleri ise şöyle:
17 alt üst geçit 108 milyon TL, sosyal ve kültürel merkezler 17 milyon TL, üç itfaiye binası 5 milyon TL, Hacı Bayram Cami restorasyon ve çevre düzenlemesi 4 milyon 490 bin TL, Kızılay ve Ulus aydınlatma ve cephe kaplaması 29 milyon TL, ilçelere yapılan semt pazarları 8 milyon TL, 11 yaya üst geçidi 6 milyon TL, Elmadağ yeraltı barajı 1.5 milyon TL, su arıtma tesisleri 15 milyon TL, 25 saat kulesi 5 milyon TL, 576 okul çevre düzenlemesi 1 milyon 400 bin TL, Ulus Tabakhane Cami restorasyonu 492 bin TL, 89 taksi ve 11 dolmuş durağı 4 milyon 235 bin TL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!