Erasmus turistleri

Güncelleme Tarihi:

Erasmus turistleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2022 15:58

Erasmus Projesi kapsamında Fransa, Portekiz ve Makedonya’dan gelen öğrenciler Ankara’da buluştu. Misafir öğrenciler bir hafta boyunca Türk arkadaşlarının evinde kalıp, Türk kültürünü yaşayarak öğrenecek.

Haberin Devamı

Türkiye, Fransa, Portekiz ve Makedonya'dan öğrenciler birbirlerine kültürlerini anlatıp kaynaşmak için Ankara'da buluştu. Erasmus projesi çerçevesinde Türkiye'ye gelen misafir öğrenciler, bir hafta boyunca Türk arkadaşlarının evinde kalıp, Türk kültürünü yaşayarak öğrenecek. Çankaya Mehmet Özcan Torunoğlu Ortaokulu’nun ev sahipliği yaptığı buluşma çerçevesinde okulda ve başkentin farklı noktalarında çok sayıda etkinlik düzenleniyor. Ortaokul öğretmenlerinden Tülay Önder şu bilgileri verdi:

Erasmus turistleri

BİRLİKTE MANTI YAPACAĞIZ

“Üç ülkeden çocuk temsilcileri okulumuzda ağırladığımız için biz öğretmenler ve öğrencilerimiz hem çok heyecanlıyız hem de ülkemizi tanıtacağımız ve temsil edeceğimiz için çok gururluyuz. Genç misafirlerimize geleneksel Türk yemeklerinin tanıtımı ve sunumu ile ilgili etkinlikler düzenleyeceğiz. Örneğin birlikte mantı yapacağız. Fransa, Portekiz ve Makedonya'dan genç misafirlerimiz ülke mutfaklarından özgün malzemelerle yaptıkları yemekleri sunacaklar.

Haberin Devamı

Erasmus turistleri

YEMEK KİTABI HAZIRLANACAK

Dört ülkenin çocukları birlikte mini bir yemek kitabı hazırlayacaklar. Ebru sanatı ve tarihi ile ilgili uygulamalı etkinlikler gerçekleştireceğiz. Ayrıca Türk Halk Müziği’nde unutulmaz ozanlarımızın eserleri ile hazırladığımız etkinliklerle dolu bir hafta geçireceğiz. Misafirlerimizi kültürel gezi kapsamında Kapadokya'ya da götüreceğiz. Böylelikle tam bir kültür kaynaşması yaşanmış olup, farklılıklar ve benzerliklerin daha çok anlam kazandığı bir hafta geçireceğiz.”

BAKMADAN GEÇME!