Epilasyon öncesi hekime danışın

Güncelleme Tarihi:

Epilasyon öncesi hekime danışın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2012 00:00

TÜYLENME şikayeti olan kadınların, bu sorunlarının tedavisi için önce hekime başvurmaları gerekiyor. Prof. Dr. Hakan Şatıroğlu, kadınların kalıcı epilasyon gibi yöntemler kullanmadan önce mutlaka hekim kontrolünden geçmeleri gerektiğini belirterek, “Hormon düzensizliği tedavi edilmediği sürece epilasyon yapılsa bile istenmeyen tüyler geri gelecektir” dedi.

Aşırı tüylenme şikayetiyle hekime başvuran kadınlarda hormon seviyelerini öğrenmek amacıyla kan testi yapıldığını ve ultrason ile yumurtalıkların ve gerekirse böbrek üstü bezlerinin kontrol edildiğini anlatan Şatıroğlu şöyle devam etti:

“Hormon seviyelerinde düzensizlik tespit edilen kadınlarda ilaç tedavisine başlanır. Bu ilaç nedene yönelik belirlenir, eğer özellikle adet düzensizliği de varsa doğum kontrol haplarının düzenli kullanımı ile adet düzensizliği sorununu ortadan kaldırılır ve istenmeyen tüylerin çıkması da engellenir. İlerleyen aylarda tüylenmede gözle görülür bir azalma olacaktır. Artık yeni tüy çıkışı olmaz, ilaç tedavisi ihtiyaç olduğu sürece devam eder. Yeni tüy çıkışı olmayınca kalan tüyler için epilasyon uygun olur. Yoksa ikide birde epilasyon yaptırmak gerekir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!