Engelsiz kampus sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Engelsiz kampus sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2011 00:00

“ENGELSİZ Kampus Sergisi”, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde açıldı.

Haberin Devamı

Serginin açılışında konuşan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener, toplumları çağdaş yapan kriterlerden birinin engelliler için yapılan düzenlemeler olduğunu söyledi. Engellilerin eve hapsedilmemesi gerektiğine işaret eden Erdener, Türkiye’nin engellilere ilişkin adımları yeni yeni attığını dile getirdi. Erdener, Hacettepe Üniversitesi yerleşkelerinde ve binalarında yakın zamanda engelli öğrenciler ve çalışanlara yönelik birçok çalışmanın hayata geçirileceğini de kaydetti.

Evrensel tasarım kriterleri

Engelsiz Kampüs Sergisi, Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinin de herkes kadar rahat hareket edebilmeleri ve hizmetlerden yararlanabilmeleri için evrensel tasarım kriterleri dikkate alınarak Güzel Sanatlar Fakültesi İç mimarlık ve Çevre Tasarımı yüksek lisans öğrencileri tarafından yürütülen araştırma sonucunda hazırlandı.

Haberin Devamı

Araştırma sırasında engelli Hacettepe öğrencileriyle birlikte çalışıldı ve onların önerileri dikkate alındı. Sergide, araştırma sonucunda engellilerin daha rahat hareket edebilmelerine yönelik uygulamalar da sergilendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!