Engelsiz çalışma

Güncelleme Tarihi:

Engelsiz çalışma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2013 01:27

Engellilerin, Başkent’teki yaşamlarını kolaylatırmak amacıyla bin 576 kapalı durağa Braille alfabeli tablet yerleştirildi. Ayrıca kente, görme engeliler için 15 bin metre uzunluğunda sarı iz yolu yapıldı.

Haberin Devamı

Ankara, kamu kullanımına açık alanların engellilerin erişebileceği hale getirilmesi için belediyelere tanınan 8 yıllık süre kapsamında, kaldırımlardan üst geçitlere, otobüslerden asansörlere kadar daha “sorunsuz” bir şehir haline getirilmeye çalışılıyor. Bu çerçevede, bin 576 kapalı durağa Braille alfabeli tabletler yerleştirilerek görme engelli vatandaşların kullanımına sunuldu, şoförlere engellilerle iletişim, engelli hakları ve engelli asansörlü araçların kullanımı konularında eğitim verildi, 438 araç, engelli asansörlü olarak hizmet vermeye başladı. 400 solo araca, engellilere uygun platform mekanizması takılmasının ihale işlemi bitirilirken, yemekhane hizmetinden yararlanan engelli personeller için yemek servisi hizmeti de garsonlar tarafından sunulmaya başlandı.

Haberin Devamı

15 BİN METRE SARI ŞERİT

Görme engellilerin cadde, sokak ve kaldırımları kullanırken karşılaştıkları güçlüklerin giderilmesinde tüm metro istasyonlarının istasyon ve platform katları hissedilebilir yüzey malzemesi uygulaması tamamlandı. Böylece toplam 15 bin metre montaj yapılmış oldu. Ankara Metro İşletmesi için ihtiyaç duyulan 20 acil geçiş turnikesinin montaj işlemleri tamamlandı ve istasyonlardaki en az bir gişenin seviyesi, tekerlekli sandalye kullanıcıları için uygun yükseklik olan 86 santimetreye düşürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!