Engelliler Doyasıya Eğlendi

Güncelleme Tarihi:

Engelliler Doyasıya Eğlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 17:14

ENGELLİ VATANDAŞLAR, MEHTERAN KONSERİNİ İZLEDİ.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği eğlence programında engelliler doyasıya eğlendi. Programda engelli vatandaşlara akülü ve manüel tekerlekli sandalye dağıtıldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Kocatepe Kültür Merkezi’nde eğlence programı düzenledi. Programda Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, engelli vatandaşların oluşturduğu ‘Umudun Kanatları’ ve ‘Planet Aile Yaşam Merkezi Seğmenler Grubu’ gösterileriyle engelli vatandaşları ve yakınlarını eğlendirdi. Engelli vatandaşlar ve yakınlarının mutlulukları gözlerinden okundu.
Etkinliğe katılan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, engelli vatandaşların haklarını tam bilmediğini belirterek, “Dün akşam arkadaşıma sordum. Şundan şundan faydalanıyor musunuz? Yok dedi. Sadece kayıt olduk ama diğer işleri bilmiyoruz. Haklarınızı öğrenin, nelerden faydalanacaksınız onları öğrenin, devlet size hangi hakları veriyor onları öğrenin, belediyeler size ne tür yardımlar yapıyor öğrenin. Bilemeyenlere, öğrenemeyenlere öğretin. Bu dalga çoğalsın herkesin yaşam biçimi mutlu olarak devam etsin” ifadesini kullandı.
“BİR AYAĞIM AKÜLÜ ARABA”
Programda engellilere akülü araba ve tekerlekli sandalye dağıtıldı. Nurettin Taplak, akülü araba kazandığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek, ”Şu anda çok memnunum akülü araba için. Biraz hayatımızı yaşayabileceğiz artık. Allah razı olsun belediyemizden. Bize, engellilere yardım ettiği için. Bizi düşünenlere buradan teşekkür ediyorum. Şu anda ben yürüyemiyorum ayağım kesik. Bir ayağım akülü araba. Onlar bana yardım edecek sağa sola gitmek için. Evden dışarı, bakkala gitmek için faydasını görecem ben” şeklinde konuştu.
“BU BİR SEVGİDİR, İNSANIN İÇİNDE DOĞAR, İÇİNDE BÜYÜR İÇİNDE ÖLÜR”
Mehmet Yıldırım ise yaşadığı duyguların anlatılarak hissedilemeyeceğini söyleyerek şunları kaydetti:
“Bu duygular anlatarak hissedilmez. Bu bir sevgidir, insanın içinde doğar, içinde büyür, içinde ölür. Başka denilecek bir şey yok. Ben doğuştan sakat değilim. Trafik kazası geçirdim. Vücudumda beş, altı tane kırık var. Yürümekte zorlanıyorum, yatmakta zorlanıyorum, her şeyde zorlanıyorum. Bugün karım, çocuklarım olmasa sokakta kalırım. Allah devletimizden, milletimizden, küçüklerimizden, insanları seven herkesten razı olsun. Engellilerin haftada bir gün, ayda bir gün, senede bir gün değil her zaman anılması lazım. Hiçbir zaman düşünmedim ben de bir gün engelli olacağım diye ama kaderimizde ne varsa onun ötesine geçilmiyor. Sevinçliyim, mutluyum. Allah devletimizden, milletimizden, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızdan razı olsun.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!