Engelli tuzağına savaş açacaklar

Güncelleme Tarihi:

Engelli tuzağına savaş açacaklar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2014 01:33

Altınokta Körler Derneği Ankara Şubesi, kentlerin engellilerin yaşamına uygun hale getirilmesi amacıyla kampanya başlattı.

Haberin Devamı

2005 yılında çıkarılan yasayla kentlerin fiziki yapısının engellilerin erişimi ve ulaşımına uygun hale getirilmesi için 7 yıllık bir geçiş süreci konulduğunu hatırlataran Şube Başkanı Hasan Tatar, yeni yasal düzenlemelerle verilen ek sürelerin de dolmasına rağmen, kentlerin hala engellilerin erişimi ve ulaşımına uygun duruma getirilemediğini savundu. Ankara'nın cadde, sokak, kaldırım ve yollarının engelliler için tuzaklarla dolu olduğunun altını çizen Tatar şunları söyledi:
“Bu gidişe son vermek amacıyla bugünden itibaren konuya ilişkin bir kampanya başlattık. Başta belediyeler olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının engellilerin erişim ve ulaşımına yönelik fiziki düzenlemeleri izlenecek, gerektiğinde erişim ve ulaşımımızı engelleyen araçlar, tezgah ve levhalar, mantar, kazık ve zincirler kitlemiz tarafından fiilen kaldırılarak kenara konulacak. Bu konulara ilişkin şikayet ve dava yollarıyla hukuksal mücadeleler yürütülecek, örnek çalışma yapan kişi ve kuruluşlara ise takdir ve teşekkürlerimizi belirten teşvik ödülleri verilecek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!