Engelli sporcular için çalıştay

Güncelleme Tarihi:

Engelli sporcular için çalıştay
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2007 00:00

Terörizm ile Mücadele Mükemmeliyet Merkezi (TMMM) Komutanlığı tarafından düzenlenen "Engelli Sporcuların Eğitici Eğitimi" konulu çalıştay başladı.

TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştaya, Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, Genelkurmay Eğitim Başkanı Tümgeneral Ali Erdinç, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Futbol Federasyonu Başkanvekili Affan Keçeli, Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, Ampute Futbol Milli Takımı oyuncuları ile NATO, BİO ve AD ülkelerinden toplam 58 akademisyen ve ilgililer katıldı.

Tümgeneral Ali Erdinç, çalıştay açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin sahip olduğu 35 yıllık terörizmle mücadele deneyimini NATO ülkelerine aktarmak için bu tür çalışmalar düzenlendiğini söyledi.

Çalıştayın, "engelli sporcuların eğitici eğitimi" konusunda NATO kapsamında düzenlenen ilk toplantı olduğunu kaydeden Tümgeneral Erdinç, toplantıda iki gün teorik ve üç gün de uygulamaya dönük konuların tartışılacağını anlattı.

Tümgeneral Erdinç, "Terörizmin etkileri bütün dünyada artmaya devam ediyor. Travma ve iletişim sorunları gibi problemler yaşayan terör mağdurlarının topluma entegrasyonu gittikçe önem kazanıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından TMMM Komutanlığı ve TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’ni tanıtan filmler izlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!