Engelli çocuk anneleri için umut çalıştayı

Güncelleme Tarihi:

Engelli çocuk anneleri için umut çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2010 00:00

Akademisyenler, milletvekilleri, sivil toplum ve kamu kurum temsilcileri ile engelli annelerin katılımıyla Adalet ve Kalkınma Partisi Kadın Kolları tarafından “Engelli Çocuğu Olan Anneler İçin Umut Çalıştayı” düzenlendi.

Geniş katılım

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştaya, Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, Konya Milletvekili ve Özürlüler Koordinasyon Merkezi Başkanı Orhan Erdem, Kocaeli milletvekili Azize Sibel Gönül’ün yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Ruhi Kılıç, Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük, Maliye Bakanlığı Bütçe Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa Koç katıldı.

Alt yapıyı hazırladık

Şahin, parti olarak yola çıkarken, “insanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışını benimsediklerini söyledi. Engellilere, onların ailelerine yönelik 2002 yılından itibaren çok önemli çalışmalar başlattıklarını anlatan Şahin, “Öncelikle alt yapıyı hazırladık. Çünkü yaklaşık yüz yıllık devlet geleneğimizde engellilerle alakalı yasal hiçbir değişim yapılmamıştı. Yönetmeliklerle genelgelerle sorun çözülmeye çalışılmış ve lokal çözümler oluşturulmuştu” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!