Engelleri aşarak farkındalık yarattılar

Güncelleme Tarihi:

Engelleri aşarak farkındalık yarattılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2022 15:46

Dünya Engelliler Haftası, bu yıl da unutulmadı. Kentin birçok noktasında düzenlenen etkinliklerle farkındalık yaratıldı.

Haberin Devamı

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeniyle, Ankara’nın birçok farklı noktasında farkındalık etkinlikleri düzenlendi. ABB Başkanı Mansur Yavaş, EGO Spor Kulübü ile Salyangoz ve Doğa Sporları Kulübü iş birliğiyle işitme engelli çocuklar için Yenimahalle Bülent Ecevit Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi’nde başlatılan yüzme kursunu ziyaret etti.

Engelleri aşarak farkındalık yarattılar


Yavaş, 23 Nisan’da başkanlık koltuğunu devrettiği minik Esila’yı yüzme kursuna başladığı ilk gününde de yalnız bırakmadı. Minik Elisa, işitme engelli Nisanur Erol’un şiir okuyarak karşıladığı Başkan Yavaş’ın kendisini ve arkadaşlarını ziyaret etmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Ankara’da gerçekleştirilen diğer etkinliler ise şöyle oldu:

Engelleri aşarak farkındalık yarattılar


ALTINDAĞ

Haberin Devamı

Altındağ Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi’nde düzenlenen etkinliğe katılan 10 engelli çocuk, cezaevinin yerlerini fırçalarıyla renklendirdi. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı engelli bireylerin sanatla kucaklaşması için sürekli fikir ve proje geliştirdiklerini belirterek, Engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin geleceğe daha güvenle bakabilmeleri için çözümler üretiyor, Altındağ’da onların önlerindeki sosyal ve fiziki engelleri kaldırmaya devam ediyoruz” dedi.


Engelleri aşarak farkındalık yarattılar


ÇANKAYA

Özel gereksinimli bireylerden oluşan Farklı Renkler Farklı Sesler Korosu Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde verdiği konserle dinleyenlere keyifli bir gece yaşattı. Ortopedik, görme ve zihinsel engeli vatandaşlar ile süreğen hastalığa sahip bireylerin oluşturduğu koro “Aşan Bilir Karlı Dağın Ardını”, “Dido Nanino Dido”, “Yuh Yuh”, İki Keklik” gibi türküleri seslendirirken salonu dolduran vatandaşlar da türkülere hep bir ağızdan eşlik etti.

Engelleri aşarak farkındalık yarattılar


KAHRAMANKAZAN

Haberin Devamı

Kahramankazan Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte midillilere binen engelli çocukların oluşturduğu kortej şehir turu atarken, engelli öğrencilerce yapılan resim ve eserlerden oluşan sergi görücüye çıktı. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, belediye olarak ürettikleri tüm hizmet ve projeleri engelli bireyleri göz önünde bulundurarak hayata geçirdiklerini belirterek, “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, ilçemizdeki tüm hizmet ve haklardan eşit biçimde yararlanmalarını sağlamak için çalışıyoruz” dedi.

Engelleri aşarak farkındalık yarattılar


ANKARA KENT KONSEYİ

Ankara Kent Konseyi (AKK) Engelli Meclisi Gençlik Parkı Kabul Salonu’nda bir basın toplantısı düzenleyerek engelli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik önemli tespitlerde bulunuldu. Ayrımcı tutum ve davranışlar nedeniyle engelli bireylerin zorlandığına dikkat çeken AKK Engelli Meclisi Başkanı Ersan Petekkaya, “Her engel grubunun yaş, cinsiyet, ekonomik ve eğitim durumunu içeren ayrıntılı sayısal veri tabanı oluşturulması çok önemli. Bu çalışmaya yerel yönetimler ve STK’ler de destek vermeli” çağrısı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!