Engeller sporla aşıldı

Güncelleme Tarihi:

Engeller sporla aşıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2013 01:28

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, 1 ayda 114 madalya kazandıklarını, Avrupa ve Dünya’da en kapsamlı tekerlekli basketbol liginin Türkiye’de olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, federasyon olarak 11 ayda 114 madalya kazandıklarını belirtti.
Ankara Üniversitesi’nde düzenlenen “Engelliler ve Spor” konulu panelde konuşan Şerefhan, federasyonunun 15 spor branşıyla yola devam ettiğini belirtip, “Tekerlekli sandalye basketbolunda 62 kulübümüz var. Avrupa ve Dünyanın en kapsamlı tekerlekli basketbol ligi ülkemizde” dedi.
Federasyona 11 ayda, yaklaşık 3 milyon lira nakdi destek sağladıklarını ifade eden Şerefhan, “Almanya’da 250 bin lisanslı bedensel engelli sporcuya karşılık, Türkiye’de 3 bin 500 lisanslı sporcu bulunuyor. Herkes, çevresindeki engellileri sokağa çıkarıp, spor sahalarına çekmek ile sorumlu” diye konuştu.

DOĞRU MESAJDA MEDYA İŞBİRLİĞİ

2008 Paralimpik Oyunları’nda şampiyon olan Gizem Girişmen, 2004’te okçuluğa başladığını belirtip, şunları söyledi:
“4 yıl, çok çalıştım. Özel hayatımdan fedakarlık yaptım. Sonuçta 2008’de altın madalya kazandım. Ülkemizdeki engelli potansiyeli iyi değerlendirilmeli. Doğru mesaj medya işbirliğinde verilmeli. Ortaokul ve lisede, beden eğitim derslerinde, öğrenciler müfredat kapsamında puanlar alırken, ben, bir spor branşı hakkında yazılı dönem ödevi hazırlayıp sunuyordum. Ne kadar acı ki, beden eğitimi dersinde dönem ödevi hazırlayan o kız, daha sonra ülkesini paralimpik oyunlarında temsil etti ve okçuluk branşında altın madalya getirdi. Bence bu anekdot, bize bir şey anlatmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!