Engel yok yetenek çok

Güncelleme Tarihi:

Engel yok yetenek çok
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2022 16:35

45 down sendromlu birey, ‘21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde Yılmaz Güney Sahnesi’nde yetenekleri sergiledi. Jimnastik, halk oyunları, işaret diliyle şarkı söyleme ve dans gösterileri izleyenlerden tam not aldı.

Haberin Devamı

‘21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’ nedeniyle Ankara’da özel etkinlikler düzenlendi. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ODTÜ LODOS Topluluğu, Çankaya Belediyesi Gençlik Birimi ile Ankara Kent Konseyi Kadın ve Gençlik Meclisi iş birliğiyle Yılmaz Güney Sahnesi’nde ‘Yeteneği görün’ programı gerçekleştirildi. Programda down sendromlu 45 birey, jimnastikten halk oyunlarına, işaret diliyle şarkı söylemeden dans gösterisine kadar bir çok alandaki yeteneklerini sergiledi. ABB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler ve Rehabilitasyon Şube Müdürü Mehmet Bağdat, etkinlikteki amaçlarının toplumsal farkındalık oluşturmak olduğunun altını çizerek, “Down sendromlu çocuklara yönelik farkındalık oluşturmak için buradayız. Düzenlenen etkinlikte ailelerimiz, gönüllülerimiz ve sivil toplum kuruluşları bir araya geldi” dedi.

Engel yok yetenek çok


AZİMLERİYLE ÖRNEK OLMAYI SÜRDÜRÜYORLAR

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz ise ‘Kahramankazan Belediyesi Engelsiz Kafe’de düzenlenen kahvaltıda, ilçede yaşayan down sendromlu bireyler ve aileleriyle buluştu. Başkan Oğuz, tek tek ilgilendiği down sendromlu bireylerle sohbet ederek günün anısına çeşitli hediyeler verdi. Down sendromunun bir hastalık değil, bir farklılık olduğunun altını çizen Oğuz, “Bu kardeşlerimiz bizim sahip olduğumuz kromozom sayısından bir fazlasına sahipler. Toplumun her kesiminde başarı ve azimleriyle bizlere örnek olmayı sürdürüyor. Kardeşlerimiz için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Engel yok yetenek çok

Down sendromlu bireylerin özel kostümleriyle gerçekleştirdikleri sahne performansları renki görüntüler oluşturdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!