Engel yok umut var

Güncelleme Tarihi:

Engel yok umut var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 17:03

Otistik, down sendromlu, bedensel ve zihinsel engellilerden oluşan ‘Umudun Kanatları’ semazen ekibi, Şeb-i Arus törenlerinde bu kez tiyatro oyunuyla sahneye çıkmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Sincan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce kurulan ‘Umudun Kanatları’ adlı semazen ekibinin eğitmeni Ülkü Bayram, 8 Aralık'ta Hz. Mevlana'nın 744. Vuslat Yılı Uluslararası Anma Törenleri kapsamında sahneye koyacağı tiyatro oyununa ilişkin bilgi verdi.
12 kişilik ‘Umudun Kanatları’ ekibinin vatandaşlarca çok sevildiğini ifade eden Ülkü Bayram, “Geçen yıl Şeb-i Arus törenlerine katıldık. İnsanlar bizi tanıyınca bu yola nasıl baş koyduğumuzu, hikâyemizi öğrenmek istedi. Bundan yola çıkarak hikâyemizi tiyatroyla anlatmaya karar verdik” dedi.

Mevlana’nın “Ne olursan ol, yine gel” çağrısından esinlenerek öğrencilerin semayla tanışmasına yer verdiklerini anlatan Bayram, oyunda toplumun engellilerle ilgili ön yargılarını kırmaya dönük sahnelerin de yer aldığını anlattı.
Bayram, sözlerini şöyle tamamladı:

Haberin Devamı

IŞIK VE GÖLGE OYUNU HAZIRLADIK

“Mevlana’yı canlandırabilmek için ışık ve gölge oyunu hazırladık. ‘Umudun Kanatları’ sema ekibinin 7 yıllık eğitim hikâyesini on dakikada anlatıp oyunun sonunda sema icra ediyoruz. Ekibimiz geçen yıl Şeb-i Arus törenlerinde sema icra etti. Bu yıl yine katılacağız. 8 Mart’ta Konya Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda tiyatro ve semamızı icra edeceğiz.” 

BAKMADAN GEÇME!