Engel tanımayan şampiyon

Güncelleme Tarihi:

Engel tanımayan şampiyon
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2023 10:07

Down sendromlu Ahmet Ünal, üç yıl önce judo sporuna merak saldı. Çubuk Engelsiz Spor Kulübü’ne gelerek judoya gönül veren Ünal, önce Türkiye sonra Avrupa Şampiyonu oldu. Ünal’ın şimdiki hedefi ise mart ayında gerçekleştirilecek olan Özel Sporcular Olimpiyatları’nda dünya şampiyonu olmak.

Haberin Devamı

Çubuk’ta yaşayan Down sendromlu Ahmet Ünal (21) Çubuk Engelsiz Spor Kulübü antrenörü Ahmet Koçyiğit’in desteğiyle üç yıl önce Judo sporuyla tanıştı. Mücadele ruhu ve azmiyle çıktığı yolda çalışmalarını aralıksız sürdüren Ünal, Down sendromunun bir hastalık değil, genetik bir farklılık olduğunu önce Türkiye sonra da Avrupa Şampiyonu olarak herkese kanıtladı. Türkiye Şampiyonluğu’ndan sonra milli takıma çağrılan Ünal, “Şimdi tek bir hedefim var, o da mart ayında gerçekleştirilecek olan olimpiyatlarda altın madalyayı kazanmak” dedi. Haftanın beş günü Çubuk Engelsiz Spor Kulübü’ne gelerek çalışmalarını sürdüren Ünal, hayallerine giden yolda engel tanımayan başarısını Hürriyet Ankara’ya anlattı.

Engel tanımayan şampiyon

Haberin Devamı

Engel tanımayan şampiyon

TEK BİR HEDEFİM VAR O DA ALTIN MADALYA

“Judo sporuyla Çubuk Engelsiz Spor Kulübü’nde bulunan antrenörüm Ahmet Koçyiğit sayesinde tanıştım. Neredeyse her gün çalışmalarımı sürdürüyorum, haftanın beş günü kulübe gelerek antrenman yapıyorum, inanmak son derece önemli. Şimdilerde tek bir hedefim var o da mart ayında gerçekleştirilecek olan olimpiyatlarda altın madalyayı kazanmak. İnşallah dünya şampiyonu olacağım, şimdiden çok heyecanlıyım. Bana destek olan herkese teşekkür ederim, özellikle Çubuk Engelsiz Spor Kulübü’ne ve antrenörüm Ahmet Koçyiğit’e.”

ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR DESTEKLENMELİ

Engel tanımayan şampiyon

Çubuk Engelsiz Spor Kulübü’nün antrenörü Ahmet Koçyiğit de milli sporcu olan Ünal’ın hiçbir zaman pes etmediğini belirterek “Üç yıl önce Ahmet’in okuduğu okula giderek, sporla uğraşmak isteyen öğrenci olup olmadığını sordum. İçlerinde en hevesli olanlardan biri Ahmet’ti. Tam üç yıl önce çalışmalara başladık ve o gün bugündür bırakmadı. Çalışmalara başladığımız zaman pandemi vardı ve haliyle Ahmet kulübe gelemiyordu. Çalışmalarımıza parkta devam ettik, körelmemesi adına kendisine bir bisiklet aldım. Mahalle aralarında sürerek kondisyon çalışması yaptı. Ahmet, hayalleri olan özel bir çocuk. Özel gereksinimi olan çocuklara şans verilmeli, desteklenmeli. Ahmet bunun en iyi örneği. Çoğu özel gereksinimli çocuk kendini eve kapatıyor, onları topluma kazandırmamız lazım. Ahmet bu zamana kadar Çubuk’tan hiç dışarı çıkmamıştı bu başarısı sayesinde şimdi neredeyse tüm Avrupa’yı gördü” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!