Enerjiyi koklayan 'Pasif ev' açıldı

Güncelleme Tarihi:

Enerjiyi koklayan Pasif ev açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2017 14:07

Sıfır Enerji ve Pasif Ev Derneği (SEPEV), Etimesgut’taki 250 metrekarelik bir villayı ‘pasif ev’e dönüştürdü. Alman Pasif Ev Enstitüsü tarafından geliştirilen ‘EnerPHit Standardı’na uygun hale getirilen ve geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan ev yüzde 90 tasarruf sağlıyor. Pasif ev hakkında bilgi veren SEPEV Başkanı Tuğba Salman Gürcan şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Pasif ev kullandığı enerji miktarıyla günümüz konutlarına oranla ısıtma ve soğumada yüzde 90'a yakın enerji verimli olarak tasarlandı. Konutun iklimlendirme, güvenlik ve aydınlatması akıllı ev sistemleriyle uzaktan erişimle kontrol edilebiliyor. Bu projes ile enerji verimliliği esas mimariye ve teknolojiye sahip evlerin nasıl olması gerektiğini gösterdiğimiz gibi, aynı zamanda büyük şehir hayatından kopmadan sürdürülebilir bir yaşam örneğinin mümkün olduğunu kanıtlamayı da amaçlıyoruz."

520 BİN TL HARCANDI

Gürcan, yeni ve mevcut binalarda da Alman Pasif Ev Enstitüsü tarafından geliştirilen "EnerPHit Standardı" ile enerji verimliliği esaslı tadilat yapmanın mümkün olduğunu belirtti. Evde yüksek performanslı malzeme teknolojilerinin de sergileneceği ifade eden Gürcan, toplam yapım maliyetinin 520 bin lira olduğunu söyledi. Gürcan, söz konusu maliyetin 170 bin lirasının evin standardı için yapıya entegre edilen malzeme ve akıllı teknolojilere harcandığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!