En kötü karar kararsızlıktan daha iyidir

Güncelleme Tarihi:

En kötü karar kararsızlıktan daha iyidir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2021 00:17

Mamak Belediyesi Kütüphaneleri’nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Kütüphane Söyleşileri’nin ilk konuğu Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar oldu. Ünüvar, eğitim ve siyasi hayatından merak edilenleri gençlerle paylaştı, “En kötü karar, en iyi kararsızlıktan daha iyidir” tavsiyesi yaptı.

Haberin Devamı

Mamak Belediyesi Kütüphaneleri’nin ev sahipliği yaptığı ‘Kütüphane Söyleşileri’ kapsamında gerçekleştirilen ‘Tercihler Bizi Nereye Götürür’ başlıklı söyleşinin ilk program konuğu Ankara Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar oldu. Ünüvar, söyleşide eğitim ve siyasi hayatından merak edilenleri gençlerle paylaşarak kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Sürecin üniversite tercih zamanı olduğundan yola çıkarak söyleşinin konusunu belirlediklerinin altını çizen Ünüvar, “Malum şu an tercih dönemi. Biz de en başarılı öğrenciler bize gelsin, bizi tercih etsinler diye, böyle bir çaba içerisindeyiz. Her tercihin bir karar olduğunu bilmemiz lazım. Hayatta en önemli şey karar almaktır. En kötü karar, en iyi kararsızlıktan daha iyidir” dedi. Gençlere tavsiyelerde de bulunan Ünüvar, gençlerden Aşık Veysel’in ‘Benim sadık yarim kara topraktır’ şiirini satır satır ezberlemesini istedi.

En kötü karar kararsızlıktan daha iyidir


TERCİH HAYATIMIZI ŞEKİLLENDİRDİ

Ünüvar, Tıp Fakültesi’ne giden yolculuğunu ise, “Bu karar benim 43 yıllık hayatımı şekillendiren bir unsur oldu. Benim babam inşaat ustasıydı. Bir kulağında sigara, diğerinde kalem olurdu. Okuma- yazma bilmeden 60 yaşında vefat etti. İnşaat ustası olduğu için benim hep inşaat mühendisi olmamı istedi. Babamın hatırına 7’nci sıraya inşaat mühendisliği yazdım. 7’nci sırada mühendislik tutmadı. Normalde bu listemde tıp yoktu. O tercih bizim hayatımızı şekillendirdi” sözleriyle değerlendirdi.

En kötü karar kararsızlıktan daha iyidir

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse programın sonunda Ankara Üniversitesi Rektörü’ne teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!