En iyi fikir ve işler Gradient’den çıktı

Güncelleme Tarihi:

En iyi fikir ve işler Gradient’den çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 00:00

ODTÜ ve ODTÜ Teknokent tarafından Elginkan Vakfı ana sponsorluğunda ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile OSTİM yönetiminin katkılarıyla gerçekleştirilen ”Yeni Fikirler, Yeni İşler” yarışmasında dereceye giren öğrenciler belirlendi.

Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması”nın 5’inci yıl finali ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. Üniversite öğrencilerini yenilikçi ürün ve teknoloji geliştirmeye teşvik etmek, yarının teknoloji firmalarına ilk adım desteği sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmanın 5’inci yılında finale kalan 6 proje arasından Garajsoft ekibi, beyin dalgaları ve yüz ifadeleriyle bilgisayarı kontrol edebilen ürün projesi ile birinci oldu. Ekibe, projelerini hayata geçirmeleri için ”Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü” olarak 75 bin TL tutarında kuruluş sermayesi desteği verildi.
Yarışmada, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ödülü ise, Kuğu-İHA ekibinin Güvenlik ve arama kurtarma faaliyetlerinin etkin yürütülmesini sağlayacak Coando etkisi ile iniş kalkış yapabilen insansız hava aracı projesi ile GPS Karıştırıcı ekibinin GPS alıcılarının kullanıldığı askeri sistemleri çalışmaz duruma getiren yenilikçi bir GPS karıştırıcı sistemi projesine verildi. İki ekip, 50 bin TL’lik ödülü paylaştı.

Gradient’e iki ödül birden

OSTİM Sanayi Özel Ödülüne de Gradient ekibinin klasik anten çözümlerine alternatif sunan akıllı plazma anten üretme projesi layık görüldü. Ekip 25 bin TL ile ödüllendirildi. Ödülü OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın verdi. Gradient ekibi, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın 10 bin TL’lik mansiyon ödülüne de değer bulundu.

Öğrencilerden büyük ilgi gören yarışmaya bu yıl 300 online başvuru yapılırken, 82 grup proje önerisini teslim etti. Elemelerin ardından 18 proje ikinci aşamaya geçebildi. Projelerin jüri karşısında sunumunun yapıldığı yarı finalde ise aralarında Hava Harp Akademisi, Anadolu Üniversitesi, ve ODTÜ öğrencilerinin de bulunduğu 6 grup büyük finale katılmaya hak kazandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!