Empati için bir dakika

Güncelleme Tarihi:

Empati için bir dakika
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2014 01:36

Kent yaşamında engellilerin karşılarına çıkan zorluklara dikkat çekerek farkındalık yaratmayı hedefleyen ‘Engelsiz Çankaya Şenliği’ sona erdi. Engelsizlerin, ‘1 Dakika Yaşa Anlarsın’ isimli empati oyunu katılımcıların ilgisini çekti.

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi tarafından Yüksel Caddesi ile Konur ve Karanfil sokaklarında düzenlenen ve iki gün süren Engelsiz Çankaya Şenliği binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Çocuklar ve engellilerle ilgili 18 sivil toplum örgütünün tanıtım masası açtığı, resim, heykel çalışmalarının yanı sıra seramik ve mask atölyelerinin de yer aldığı şenlikte katılımcılar ve vatandaşlar müzik dinletileri ve dans gösterileriyle de gönüllerince eğlenme imkanı buldu.

SADECE BİR DAKİKA

İki gün boyunca 12.00-19.00 saatleri arasında düzenlenen şenlikte engelsizlerin engellileri daha iyi anlayabilmeleri ve empati kurabilmelerini sağlamak için de bir etkinlik düzenlendi. Dileyenler, gözleri bağlı yürütülerek ya da tekerlekli sandalye kullandırılarak ‘1 Dakika Yaşa Anlarsın’ isimli empati oyunlarıyla, engellilerin yaşadıklarını deneyimlediler.

Haberin Devamı

AMATÖR GRUPLAR

Şenliğin ilk gününde Çengel Kafe Halk Dansları Topluluğu, Halil Köseler Saksafon Dinletisi, Senem Diyici ile Çengel Atölye Ritim, Altınokta Körler Derneği Müzik Topluluğu, Kas Hastalıkları Derneği Ritim Grubu, Grup Coffee, Grup Saba ve Ali Turabi ve Grup Zemheri Ankaralılarla buluştu. İkinci gün ise, Gören Kalpler Müzik Topluluğu, Çankaya Belediyesi Engelsiz Koro, AŞDER Koro, Çankaya Belediyesi Engelsiz Dershane Müzik Topluluğu, Roman Çocuk Korosu, GÜÇKOBİR Capoeira Gösterisi, Grup Patron, Grup Bobin ve Grup Klişe sahne aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!