Emin Hoca İLEF’te son dersi verdi

Güncelleme Tarihi:

Emin Hoca İLEF’te son dersi verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 16:52

Türkçe'nin özleştirilmesi, geliştirilmesi ve zenginleştirilmesine çok büyük emeği geçen dilbilimci ve yazar Emin Özdemir, 1996’da emekli olduğu Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde eski öğrencileriyle buluştu.

Haberin Devamı

Bugünkü adıyla İletişim Fakültesi (İLEF) olan Ankara Üniversitesi Basın ve Yayın Yüksekokulu’nda 1974 yılında öğretim üyesi olarak göreve başlayan ve 1996 yılında emekliye ayrılan Özdemir, 21 yıl sonra alkışlarla sınıfa girdi. Öğrencileriyle bir kez daha buluşmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayan Özdemir, “Testle eğitilip, tostla beslenen bir kuşak yetişti. İnsanı insana edebiyat taşır. İnsanı insan kılan da edebiyattır. Öğrencilerime bunu vermeye çalıştım. Ülkemiz alacakaranlık kuşağında. Her şey çocuklarımıza okumayı sevdirmekle başlayacak” dedi.

KİTABINI İMZALADI

Özdemir’in mezun ettiği eski öğrencilerin yanı sıra fakültede öğrenimini sürdüren öğrenciler de etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Özdemir’in eski öğrencileri tarafından yaptırılan ve üzerinde “Hani hep derdin ya ‘Boş çuval dik durmaz, okuyun’ diye... Bu çuval senin katkılarınla doldu, artık hiç eğilip bükülmez hocam. Yeter ki, sen hep anlat; biz dinleyelim” yazısının yer aldığı bir karikatür armağan edildi. Ahmet Taner Kışlalı Dersliği’nde verdiği son dersin ardından Emin Özdemir, “Göğüne Sığmayan Bulut” isimli kitabını da imzaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!