Emek pazarı Kale’yi şenlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Emek pazarı Kale’yi şenlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2023 13:34

Başkentli kadınların el emeği göz nuru ürünleri, Ankara Kalesi’ndeki ‘Kadın Emeği Pazarı ve Yaz Şenliği’nde görücüye çıktı. Şenlik kaleyi renklendirirken kadınlar, bu tarz etkinliklerin daha da yaygınlaştırılmasını istedi.

Haberin Devamı

Tarihi Ankara Kalesi’nde hafta sonu düzenlenen ‘Kadın Emeği Pazarı ve Yaz Şenliği’ renkli anlara sahne oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), Ankara Kent Konseyi(AKK) Ankara Kalesi Çalışmaları Meclisi ve Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu öncülüğünde gerçekleştirilen şenlikte, takıdan tabloya, el yapımı çantalardan taş boyamaya kadar birçok el emeği ürün stantlardaki yerini aldı. Yaklaşık 30 kadının katıldığı şenlik önceki gün son bulurken katılımcılar ve vatandaşlar, bu tarz etkinliklerin belli aralıklarla tekrarlanmasını ve daha da canlandırılmasını talep etti. Kadın Emeği Pazarı ve Yaz Şenliği’nde el emeği göz nuru ürünlerini sergileyen kadınların etkinlik hakkındaki görüşleri ise şöyle oldu:

RENK KATMAK İSTEDİK

Emek pazarı Kale’yi şenlendirdi

Haberin Devamı

*Nesrin Anıl: “Gerçekleştirilen etkinliğin esas amacı Kale esnafına destek vermek, turistik bir bölge olan Ankara Kalesi ve civarını canlandırmak, farklı bir hava katmaktı. Kadınlar olarak, Ankara Kalesi’ne renk katmak istedik. Katılım beklediğimizden daha az oldu fakat burada bulunmak hepimize oldukça iyi geldi. Kadınlarımız üretmek, satış yaparak gelir elde etmek istiyor. Bunun için de daha çok fırsat tanınması gerek.”

Emek pazarı Kale’yi şenlendirdi


*Mine Ulaşar: “El sanatlarına önceden beri ilgim vardı. Festivale kızımla birlikte katıldım. Anne-kız dayanışması sergiledik. Kimse boş durmasın, insanın muhakkak bir meşgalesi olmalı. İnsan emeklerinin karşılığını bugün almasa da yarın bir gün mutlaka alıyor.”

YAYGINLAŞTIRILMALI

Emek pazarı Kale’yi şenlendirdi

*Cahide Hasçuhadar: “Emekli olduktan sonra hobi amaçlı seramik işine başladım. Festivale özellikle üniversite öğrencilerinin ilgisi fazlaydı. Sadece kadınlar olarak düşünmeyelim, herkes üretsin. Devamlı olarak ‘tüketim’in var olduğu bir dünyada üretmek kadar güzel bir şey olabilir mi?”

Haberin Devamı

Emek pazarı Kale’yi şenlendirdi

*Derya Tanış:Ankara Kalesi’nde kadın emeği şenliğini duyduğumda çok sevindim. Esnafım, kırtasiyem var fakat hobi olarak bu işle uğraşıyorum, boş olduğum tüm vakitleri değerlendiriyorum. Tasarladığım ve yapmış olduğum ürünleri ise Instagram sayfamdan satışa çıkarıyorum. Bu tarz etkinliklerin, festivallerin hem Ankara’nın kültür turizmi açısından hem de kadın emeğinin görünür kılınması adına daha da yaygınlaştırılmasını istiyorum.

BAKMADAN GEÇME!