Elveda turnesi

Güncelleme Tarihi:

Elveda turnesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2014 01:01

16 yıldır tüm dünyada çeşitli formlarda ve orkestralarda konserler veren Orquesta Buena Vista Social Club, son bir dünya turnesi ile müziği bırakıyor. Grup, turne kapsamında Ankara’da da konser verecek.

Haberin Devamı

Orquesta Buena Vista Social Club, 16 yıl sonra dünya turnesiyle sevenlerine elveda demeye hazırlanıyor. Grup, 23 ve 24 Ekim’de Ankara ve İstanbul’da konser verecek. Buena Vista Social Club Orkestrası Grammy ödüllü çok satan albüm Buena Vista Social Club’ın 1997’de çıkışının hemen ardından kuruldu. Grup hala bu eserin hazırlanışında yer alan orijinal sanatçılardan oluşuyor. Grup bu albümle birlikte Ibrahim Ferrer, Ruben Gonzalez, Cachito Lopez, Manuel Galban, Omara Portuondo, Anga Diaz ve Roberto Fonseca’nın katıldığı çok sayıda konser verdi.

BİRÇOK MÜZİSYEN VAR

Elveda Turnesi, bir anlamıyla 40’tan fazla müzisyeni bir araya getiren 16 yıl içerisinde gerçekleşen 1000’in üzerindeki gösterinin bir derlemesi. Bu süre boyunca grup, duayenleri ve yeni dahil olanları zarafet ve tarz dahilinde geleneksel Küba müziğini kutlamak için bir araya getirdi. Tromboncu ve grup lideri Jesus Aguaje Ramos yönetiminde Elveda Turu Orkestrası, 15 yıl önce albümün ve filmin yapımında yer alan birçok müzisyenden oluşacak. Eşsiz Diva Omara Portuondo, trompetist Guajiro Mirabal ve ud virtüözü Barbarito Torres, konserlerde yer alacak.

Haberin Devamı

HAVANA’DA SONA ERECEK

Buena Vista Social Club Orkestrası ‘Elveda Turnesi’ 2014 yazında başlayıp 2015 sonbaharına kadar sürecek. Dünyanın farklı topraklarını dolaştıktan sonra turne, başladığı yerde, Havana’daki evde bir dönüş etkinliğiyle sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!