Elmadağ'da musluklardan akan çamurlu su eylemi

Güncelleme Tarihi:

Elmadağda musluklardan akan çamurlu su eylemi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2016 11:32

Elmadağ'da musluklardan akan çamurlu su eylemi

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ELMADAĞ(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın Elmadağ ilçesinde 2 yıldır şehir şebekesinden akan çamurlu su, sıkıntılı anlar yaşatan vatandaşlara eylem yaptırdı. Elmadağ ASKİ önünde toplanan yüzlerce vatandaş, evlerinde pet şişelere doldurdukları çamurlu musluk sularını yerlere dökerek protesto ettiler.

ÇAMURLU SU İLE ABDEST ALMAK CAİZMİ?

Musluklardan akan çamurlu suya tepki gösterip, eyleme geçen vatandaşların ellerindeki taşıdıkları dövizlerde 'Çamurlu su ile abdest almak caiz mi?', 'ASKİ şaşırma, sabrımızı taşırma', 'Bu 80 TL çamur faturası gelmiş' yazısı dikkat çekti. Eyleme katılan vatandaşlar, yaklaşık 2 yıldır devam eden su sorunun bir an önce halledilmesini istediler. Eyleme CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de katılarak destek verdi. Hakverdi, konuyu bir soru önergesi ile TBMM’ne taşıyacağını söyledi. Toplanan vatandaşlara basın açıklaması yapan CHP Elmadağ İlçe Başkanı Adem Barış Aşkın, Elmadağ ilçesi ve mahallelerinde 2 yıldır bu sorunun devam ettiğinin altını çizerek yetkilerden acil çözüm beklediklerini ifade etti, şunları söyledi:

SU EN DOĞAL YAŞAM HAKKI



"Üç yıl önce Kargalı Yeraltı Barajı'nın hayata geçirildiği, fakat arıtma tesisi bulunmuyor. Bu nedenle koku yaydığı için kullanılmıyor. İçme suyu yetersizliği nedeniyle ASKİ derelerden taşıdığı suları su depolarına taşıyarak Elmadağ'ın içme suyunu karşılamaya çalışıyor. Arıtılmadan doğrudan bu sular şehir şebekelerine veriliyor. Unutmayalım su en doğal yaşam hakkıdır. Bizi bu haktan mahrum edenleri protesto ediyoruz ve kınıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!