Elmadağ’a doğalğaz Pursaklar’a metro

Güncelleme Tarihi:

Elmadağ’a doğalğaz Pursaklar’a metro
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2019 10:32

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Adayı Özhaseki, Elmadağ’da üç mahallede yaşanan doğalgaz sorununu çözeceklerini belirtirken, Pursaklar’da da önceliklerinin metro hattının ilçeye kadar uzatılması olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, dün öğlen saatlerinde Elmadağ’da esnafı ziyaret etti ve Hasanoğlan Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışına katıldı. İlçedeki Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdiği mitingte ilçeyle ilgili projelerine değinen Özhaseki, “Üç mahallemizde doğalgaz sorunu var. Bu soğukta hepimizin beklediği doğalgaz. Şirketle görüştük. Allahın izniyle en yakın sürede onuda çözüyoruz. 

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ YAPACAĞIZ

Burada kentsel dönüşümden başlayan ama yarım kalan bir iş var. Bunu Allah’ın izniyle çözeceğiz. Çünkü kentsel dönüşüm benim işim. Bu benim uzmanlık alanım. Burada kentsel dönüşümü en iyi şekilde yapacağız.
Köy yollarımızın asfaltlanması var. Onları da asfaltlayacağız. Birçok ilçede köy yollarınız sıkıntısını biliyorum. Bu sene itibariyle asfalt senesi ilan edip herkesin rahatlıkla köyüne gidip gelmesini sağlayacak şekilde o hizmeti vereceğiz” dedi.

Haberin Devamı

BEN PROJELER İLE KONUŞACAĞIM

Öğleden sonra da Pursaklar’a geçen Özhaseki, pazar esnafıyla bir araya geldi ve seçim koordinasyon merkezinin açılışını yaptı. Özhaseki, Pursaklar’da yaptığı konuşmasında, metro hattının Pursaklar’a kadar uzatılmasının öncelikli projesi olduğunu belirtti. Pursaklarda iki meydan ve alt geçit ile birlikte yeşil alan projesi olduğunu söyleyen Özhaseki, “Ben size su parasından bahsetmeyeceğim. Çünkü su parası proje değil, tarifedir. Benim derdim sadece hizmet ve proje. Ben, projeler ile konuşacağım” şeklinde konuştu.

KÜLTÜREL MİRASIMIZA SAHİP ÇIKACAK BİR ANLAYIŞ

Dün sabah Mimar Sinan Mühendis, Müşavir ve Mimarlar Birliği Derneği’nin (MSMB) Altındağ’da düzenlediği Ankara Mimarhane Programı’na katılan Özhaseki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döneminde Ankara’nın 1/100.000’lik planlarını hazırladıklarını hatırlatarak, “En büyük hayıflandığım taraf belediye başkanlarının bir okulunun olmaması, o bütçeyi, şehrimizi teslim ettiğimiz insanların bir eğitimden geçmemesi” ifadelerini kullandı. Günümüzde tarihi eserlerin yüksek binalar arasında kaybolduğuna dikkat çeken Özhaseki konuşmasını şöyle sürdürdü:
“1/100.000 işin anası. Konutlaşma, iş yerleri nerede olacak, ulaşım akışı nereden sağlanacak, korunan alanlar, yeşil alanlar nerede olacak. Daha bunun ana planlamasının iki yıl önce imzalandığı bir başkent düşünün, planlama geç, burada bir arıza var, bir sıkıntı var. Mimar Sinan’ın hamamını, ‘Cadde geçireceğiz’ diye belediyeler yıkmıştı, böyle bir anlayış böyle bir dönem. Çok şükür şimdi artık tarihi kültürel mirasımıza sahip çıkacak bir anlayış gelişti bunlara dikkat ediyoruz. İnşallah bundan sonra kalanları korumak, içine fonksiyon yüklemek, geleceğe taşımak ama geçmişten aldığımız dersle de yeni bir medeniyet inşası yolunda adım atmak hepimize düşüyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!