Eller Soma için kalktı

Güncelleme Tarihi:

Eller Soma için kalktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2014 01:36

Soma’daki maden kazasının ardından RC Sanat Galerisi, tüm geliri Türk Eğitim Derneği’nin “Soma’ya El Ver” kampanyasına aktarılmak üzere gönüllü sanatçıların bağışladıkları eserleriyle düzenlenen müzadeyede ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

RC Sanat Galerisi’nin Bilkent Sanat Sokağı içerisindeki yerinde gerçekleştirilen müzayedeye Rahmi Çöğendez ev sahipliği yaparken TED Genel Başkan Yardımcısı Kemal Ziya Savran, TED Sosyal Hizmetler Komitesi Başkanı Funda Esen ile sanatseverler ve diğer davetliler katıldı. Kemal Ziya Savran, “Herkesi Türk Eğitim Derneği’nin Soma’daki evlatlarımızın okuması için başlattığı Soma’ya El Ver kampanyasına destek olmaya çağırıyoruz” derken; Rahmi Çöğendez de projenin kendisinden çıktığını söyleyerek, “İnanılmaz bir destek gördüm. Bunu her yıl yapıp Soma’daki kardeşlerimize yardım elimizi uzatalım” diye konuştu.

Rahmi Çöğendez’in yönetiminde koleksiyonerlerle buluşan eserler arasında aralarında Fikret Otyam, Yalçın Gökçebağ, Hikmet Çetinkaya, Mustafa Ayaz, Sabri Akça gibi Türk resim sanatının önde gelen isimlerinin de eserlerinin bulunduğu 100 eser satışa çıkarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!